AI gør folk sjovere

AI kan generere billeder, skrive jobansøgninger og endda skabe fuldstændigt fiktive videoklip fra bunden. Forskere har nu brugt AI til at gøre folk sjovere.

AI gør folk sjovere

AI-komikere ligger ikke så langt ude i fremtiden, som du måske troede. Det er i hvert fald lykkedes forskere på University of Sidney at gøre en gruppe almindelige mennesker sjovere med AI.

En gruppe på 20 personer uden erfaring i at skrive tegneserietekster skulle skrive 400 tekster til tegneserier. 200 af dem skrev de selv, og 200 skrev de med hjælp fra en AI-app. De færdige tegneserier deltog i en konkurrence om de bedste tegneserietekster i The New Yorker.

Se også: Nyt værktøj hjælper lærere med at spotte snyd med kunstig intelligens

Sjovere med AI

De mange tekster blev vurderet af en gruppe på 67 personer, og her var konklusionen ret så klar. Teksterne, der var genereret med hjælp fra AI, var sjovere end dem, som testpersonerne selv havde lavet. Ifølge forskerne var de AI-hjulpne tekster 30 procent tættere på at vinde konkurrencen for tekster i The New Yorker Cartoon Caption Contest.

AI-assistenten skrev ikke teksterne, men hjalp deltagerne med at med at komme i gang med at stykke humoristiske fortællinger sammen. Den hjalp også deltagerne med bedre at forstå nuancer og sjove elementer og med at komme på nye idéer.

Hjælpen var tilsyneladende rigtig god. I hvert fald blev 95 ud af de 200 jokes skrevet med hjælp fra AI vurderet som sjovere end de originale tegneserietekster af The New Yorker.

Læs også: EU vedtager verdens første lov om kunstig intelligens

Farvel til skriveblokering

Bare det at komme i gang med at skrive var et af de områder, hvor AI-assistenten hjalp skribenterne. Dermed vil AI måske også kunne bruges til at hjælpe forfattere med skriveblokering i gang ved tasterne.

Det er også muligt, at vi med tiden kan komme til at se AI-stand-up-komikere på nettet, men så er det tvivlsomt, hvor sjove de vil være. Mange stand-up-komikere er sjove, fordi de bevæger sig på kanten og nogle gange over kanten af, hvad man kan tillade sig at sige. De slipper afsted med det, fordi har timing, glimt i øjet og en god levering.

Men som AI er det næppe tilladt at sige ting, der er grænseoverskridende, så vi forestiller os, at det så vil blive til nogle ret tamme jokes, der leveres.

Læs også: Tilliden til AI-selskaberne falder som aldrig før