Billede af AR/VR-håndkontrol fundet i iOS 14

Nyeste iOS 14 beta indeholder informationer om en Apple AR- eller VR-controller, som minder lidt om HTC Vive, samt testsoftware.

Billede af AR/VR-håndkontrol fundet i iOS 14

Det har længe været kendt, at Apple er interesseret i augmented reality-teknologien, og i den seneste iPad Pro har man en indbygget LiDAR-scanner, for at kunne gøre AR-oplevelser bedre. Der har været rygter om, at en lignende scanner og funktionalitet kan komme i næste generation af iPhones, og at Apple tilmed kan være i gang med at udvikle et AR-headset, med planlagt lancering i 2022.

Læs også: Analytiker: Apple lancerer AR-briller i 2020

Billede af Apple VR- eller AR-controller

Apple er jo ikke meget for at fortælle om sine projekter undervejs i processen, så man må lede efter spor på andre steder, blandt andet i koden til selskabets styresystemer. Det er da også herfra de seneste oplysninger kommer. MacRumors har nemlig fået fingrene i et billede af noget, der ligner en håndkontrol. Designet af kontrollen minder om de kontroller, vi kender fra VR-headsets som HTC Vive Focus, hvilket ikke kommer som en stor overraskelse. Allerede i 2017 hørte vi rygter om, at Apple netop brugte et HTC Vive til intern testning.

Apple VR AR
Her ses billedet af Apple VR/AR-controlleren, som blev fundet i iOS 13, samt et billede fra testsoftwaren.

Læs også: Apples AR-briller siges at komme i 2022

Om det rent faktisk drejer sig om et billede af en håndkontrol til et Apple AR/VR-headset, kan vi ikke vide. Det kan også være en håndkontrol, der bruges i testfasen, og at den endelige kontrol kommer til at se helt anderledes ud. Samtidig er det lidt besynderligt at have en håndkontrol til et AR-headset, for hvor mange putter en håndkontrol i tasken, hvis de skal ud og gå med sine AR-briller?

Men måske er headsettet designet sådan, at det kan styres af en iPhone, og håndkontrollen er tænkt at bruges, når man er hjemme. Indtil videre er det meste spekulationer, og vi må pænt vente på, at Apple gør alvor a sagen og rent faktisk lancerer headsettet.

Læs også: Test af Microsoft HoloLens: Værktøj med kæmpepotentiale