Analytiker: Apple lancerer AR-briller i 2020

Hvis det står til den velkendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, er Apple klar med smarte briller i 2020, som gør brug af augmented reality.

Analytiker: Apple lancerer AR-briller i 2020

Google har forsøgt sig med flere smarte briller gennem årene – nærmere bestemt Google Glass og VR-brillerne Daydream, men ingen af dem er blevet til nogle store succeser.

Det afholder dog ikke Apple fra også at forsøge sig med en brille, for ifølge den altid velinformerede Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, er Apple nemlig på vej med netop en brille. Det skriver Appleinsider.

Læs også: Her er alle Apples hardwarenyheder i efteråret

Ifølge analytikeren ventes Apple at løfte sløret for brillen allerede i 2020, og der skulle være tale om en brille, der gør brug af augmented reality (AR). Dermed vil grafik og lyd fra en skærm blive smeltet sammen med det, man ser i den fysiske verden, hvilket giver en mere fordybende oplevelse. Et eksempel på augmented reality er spillet Pokémon GO, hvor man kan fange pokemonner i AR-tilstand.

Ming-Chi Kuo giver også en idé om, hvordan Apples AR-brille vil fungere i samspil med Apples andre produkter.

”Apple har altid været i markant vækst efter at have redefineret eksisterende og nye produkter ved tidligere at forny dets brugerflader (f.eks. musen til Mac, klikhjulet på iPod og iPhonens multi-touch-skærm). Vi forventer, at Apple vil redefinere brugerfladen på eksisterende produkter ved at tilbyde en AR-oplevelse gennem AR-brillen, som vil blive lanceret i 2020”.

Den kommende brille synes altså at være en form for forlængelse af den eksisterende måde, man betjener Apples nuværende produkter på. Hvordan det helt præcist vil fungere i praksis, er noget uklart, men brillen vil i hvert fald kunne tale sammen med Apples øvrige produkter, og dermed skulle det give en oplevelse, som man normalt ikke kan få.

Læs også: Rygte: Apples trådløse oplader, AirPower, er klar til september

Tidligere på året kom der oplysninger om et kombineret AR/VR-headset fra Apple, som meget vel kan være denne AR-brille. Headsettet minder angiveligt om de nuværende VR-headsets, men vil have sensorer bygget ind direkte i headsettet, så der ikke er behov for eksterne satellitter til at registrere bevægelser. Apples headset menes at blive udstyret med skærme med en enorm 8K-opløsning til hvert øje og en processor, der er endnu kraftigere end dem, som Apple i dag råder over.

Apples headset/brille ventes at sende data via den kommende teknologi WiGig 2.0 (802.11ay), som trådløst kan sende data med en hastighed på flere gigabit per sekundet via et 60 GHz frekvensområde.

Der har tidligere været forlydender om, at brillen vil drives af ny software kaldet rOS og muligvis skal betjenes med en kombination af Siri-kommandoer, hovedbevægelser og et touchpanel.