ChatGPT er langt bedre til at handle aktier end børsmæglere

ChatGPT har været smartere til at handle med aktie end rigtige børsmæglere fra førende investeringsfonde, viser forsøg.

ChatGPT er langt bedre til at handle aktier end børsmæglere

En portefølje af aktier udvalgt af ChatGPT, den kunstig intelligensbaserede chatbot som alle taler om for tiden, har klaret sig langt bedre end nogle af af de mest populære investeringsfonde i England.

Det varer da heller ikke længe, inden en lang række forbrugere vil bruge ChatGPT i finansielle øjemed, fortæller Jon Ostler, CEO for Finder, der står bag forsøget med at lade ChatGPT handle aktier og så sammenligne resultatet med handler udført af rigtige børsmæglere.

Se også: Fremtiden med kunstig intelligens

Aktier valgt af ChatGPT blev mere værdifulde

Mellem 6. marts og 28. april steg en dummy-portefølje med 38 aktier, styret af ChatGPT, med 4,9 procent. I samme periode landede ti førende investeringsfonde på et gennemsnitligt tab på 0,8 procent ifølge et eksperiment udført af den finansielle sammenligningswebside finder.com, det fortæller CNN.

I løbet af den samme periode på otte uger, steg S&P 500 Index, der består af de 500 mest værdifulde selskaber i USA, tre procent. Det tilsvarende indeks i Europa, Stoxx Europe 600, steg 0,5 procent i samme periode.

Se også: De bedste abonnementer

Selskaber uden for meget gæld og en god væksthistorik

Finders analytikere tog de ti mest populære fonde i England på tradingplatformen Interactive Investor som en målestok for at kunne vurdere resultatet for den ChatGPT-generede fond.

Analytikerne bad ChatGPT om at udvælge aktier baseret på almindeligt brugte kriterier, så som at vælge selskaber uden for meget gæld og en god væksthistorik. Microsoft, Netflix og Walmart var blandt de udvalgte.

Store fonde har i årevis brugt AI til at hjælpe dem i udvælgelsesprocessen, men ChatGPT har givet manden på gaden samme muligheder for at få rådgivning om investeringer på professionelt niveau, skriver CNN.

Se også: Alt om kunstig intelligens

Vil bruge ChatGPT til økonomisk rådgivning

En undersøgelse blandt 2.000 voksne briter udført af Finder i sidste uge, viste, at otte procent allerede havde brugt ChatGPT for at få økonomisk rådgivning, mens 19 procent svarede, at de overvejede at gøre det i fremtiden.

En endnu større procentdel, nemlig 35 procent, svarede, at de ikke ville overveje at bruge chatbotten til at hjælpe med beslutninger om penge, fortæller CNN.

I en undersøgelse offentliggjort i april fandt forskere fra University of Florida frem til, at ChatGPT mere nøjagtigt kunne forudsige bevægelser i aktiepriser for specifikke selskaber end visse af de mere basale analysemodeller.

Det bliver spændende at se The Wolf of Wall Street 2 med ChatGPT og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne…