Digital tvilling får Bruce Willis tilbage på skærmen og filmlærredet

Ny digital teknologi vil få Bruce Willis tilbage på det store lærred, selvom den alvorlige sygdom afasi tvang ham til at stoppe karrieren.

Digital tvilling får Bruce Willis tilbage på skærmen og filmlærredet

Bruce Willis har ifølge avisen den toneangivende engelske avis The Telegraph solgt rettighederne til sin digitale tvilling. Dette gør det muligt for Willis fortsat at medvirke digitalt i reklamer og måske endda på sigt også på film.

Willis har ellers pensioneret sig selv grundet sygdommen afasi. Rammes man af sygdommen, mister i et vist omfang evnen til at forstå og/eller tale, hvilket gør det svært for ikke sige umuligt at foresætte som skuespiller.

De digitale rettigheder er solgt til det amerikanske firma Deepcake, som har kontorer i Tbilisi, Georgien.

Se også: Hvad kan man gøre med kunstig intelligens?

Medvirker i russisk reklamefilm via deepfake

Allerede tilbage i 2021 medvirkede Bruce Willis digitalt i en reklamefilm for det russiske teleselskab MegaFon. Deepcake tager udgangspunkt i, hvordan Bruce Willis så ud i 1990’erne og sætter Willis’ ansigt på en anden skuespiller.

Metoden er også kendt og berygtet som deepfake og er de senere par år blevet særdeles populær, især på det sociale medie TikTok. Der findes der for eksempel flere uautoriserede videoer af blandt andet Tom Cruise.

Bruce Willis har i forbindelse med salget meldt ud, at han er glad for muligheden for at gå tilbage i tiden og igen se ud som han gjorde under Die Hard-filmene.

Samtidig giver den nye teknologi ham mulighed for at kommunikere, arbejde og deltage i film. Det er en ny og interessant mulighed, som han glæder sig til at være en del af, lyder det.

Se også: Mobilabonnement med film og video

Vil ændre filmbranchen

Ifølge Deepcakes hjemmeside er det firmaets målsætning at ændre den traditionelle måde at caste skuespillere på. Firmaet kan gøre det billigere end den traditionelle metode ved at undgå dyre poster som rejse- og filmdage, forsikringer og andre omkostninger, der er forbundet med optagelser.

Du betaler udelukkende for rettighederne og et beløb til Deepcake for deres service.

Selvom The Telegraph påstår, at Willis den første Hollywood-stjerne, der sælger sine rettigheder til en digital tvilling, er teknologien faktisk blevet brugt før, for eksempel i flere Star Wars-film.

Willis selv har også optrådt i et PlayStation-spil helt tilbage i 1998, hvor hans ansigt var digitaliseret.