Få bruger AI dagligt trods massiv hype

AI har et stort potentiale, og mange tror, at teknologien vil erstatte dele af deres arbejde i fremtiden. Men kun 4 procent af medarbejderne bruger AI dagligt, viser undersøgelse.

Få bruger AI dagligt trods massiv hype

Langt de fleste britiske medarbejdere bruger sjældent kunstig intelligens. Kun procent 4 af respondenterne bruger AI dagligt til trods for den megen snak om teknologien i disse år. Det viser en ny undersøgelse fra den amerikanske virksomhed 3M.

84 af medarbejderne i undersøgelsen har prøvet at bruge AI på et tidspunkt, mens kun 27 procent oplyser, at de bruger det ”et par gange om måneden”. 24 procent bruger kun AI en gang om måneden eller mindre.

Der er konsensus om, at AI har enormt potentiale, men noget tyder på, at teknologien endnu ikke har gjort indtryk i hverdagen. 77 procent af befolkningen tror, at AI vil forandre vores verden, men undersøgelser viser samtidig, at de fleste mennesker ikke har tillid til AI.

Se også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud 

Uudnyttet potentiale

48 procent tror, at implementeringen af AI vil føre til hurtigere analyse og databehandling, mens 40 procent mener, at kunstig intelligens vil kunne håndtere trivielle opgaver og frigøre tid for medarbejderne, så de kan fokusere på andre opgaver.

61 procent tror, at AI vil spille en stor rolle i fremtiden og udføre halvdelen af deres arbejde i løbet af de næste 10 år.

Der er altså en betydelig kløft mellem det opfattede potentiale for AI og de muligheder, som folk oplever.

De fleste virksomheder føler sig dertil uforberedte og ikke klædt godt nok på til at implementere teknologien. Det er nemlig hele 80 procent af alle AI-projekter, der mislykkes – noget der særligt skyldes en kløft mellem forventningerne og teknologiens reelle muligheder.

Se også: Verdens første lov for kunstig intelligens træder i kraft

AI lever ikke op til hypen

Selvom AI i disse år har fået massiv opmærksomhed og anses for at have stort potentiale, viser det sig altså, at teknologien i praksis ikke lever op til de høje forventninger.

Den begrænsede anvendelse af AI blandt medarbejdere og den lave succesrate i anvendelsen af AI i projekter bidrager til skuffelse, øget skepsis og tøven fra virksomheder i forhold til at investere yderligere i teknologien.

Udviklingen kan forsinke teknologiens generelle udbredelse og bremse de mange potentielle gevinster, som AI kan levere i form af effektivisering og innovation.