Flere detaljer om Elon Musks sci-fi-projekt

Elon Musk har endelig afsløret lidt mere om virksomheden Neuralinks planer om at forene hjerne og computer. Og den 28. august får vi mere at vide om projektet, der skal sikre at mennesket ikke bliver overhalet af robotter.

Flere detaljer om Elon Musks sci-fi-projekt

De fleste kender nok mest Elon Musk som manden i front for Tesla og SpaceX, men at han også er grundlægger af det amerikanske neuroteknologiselskab Neuralink, er der måske ikke lige så mange der ved.

Musk har flere gange sagt, at menneskehedens største trussel er AI, og motiveret af dette er IT-milliardæren og resten af selskabet i gang med at prøve på at sikre, at mennesket ikke overhales af fremtidens kunstige intelligenser – deres mål er at skabe en direkte forbindelse mellem hjerne og computer.

Læs også: Nyheder om kunstig intelligens

Hjernen skal forbindes til computeren

Den avancerede forbindelse mellem computer og implanteret hjerne-chip skal skabes ved hjælp af noget, der ligner sytråde, der så skal kunne forbinde hjernen direkte med en computer.

Det var indtil videre rimelig beset, hvad vi vidste om projektet, indtil Musk for nyligt afslørede lidt mere i en række tweets. Her skrev han, at man med en indopereret chip vil kunne gøre ting, der nu er uden for vores rækkevidde – for eksempel vil man kunne kontrollere både humør og følelser, regulere hormonniveauer og kunne streame musik direkte til hjernen.

Hvor de første af Neuralinks enheder skal kunne bruges til at hjælpe mennesker, der lider af neurologiske lidelser og hjernesygdomme som for eksempel Parkinson, håber Musk altså helt tydeligt, at teknologien på et tidspunkt vil give mennesker mulighed for at konkurrere med kunstig intelligens.

Læs også: Machine learning skal skabe et grønnere mobilnetværk

Mere afsløres sidst i august

Vi følger op på efter deres event d. 28. August, men indtil da må vi vente i spænding på at høre mere om det spændende projekt.

Læs også: Starlink-satellitterne indtager stjernehimlen