Google tæt på lancering af AI-softwaren Gemini

Google har givet en lille gruppe selskaber adgang til en tidlig version af Gemini, Googles kontroversielle AI-software.

Google tæt på lancering af AI-softwaren Gemini

Gemini skal være en konkurrent til OpenAI’s GPT-4 model, skriver The Information. Der er meget på spil for Google i forbindelse med lanceringen af Gemini.

Google har øget investeringerne i generativ AI i år i et forsøg på at hale ind på konkurrenterne efter lanceringen af det Microsoft-støttede OpenAIs ChatGPT sidste år, der hurtigt tog verden med storm.

Se også: De mest smarte telefoner

Google Gemini skal være som GPT-4

Gemini er en samling af store sprogmodeller der ligger bag alt fra chatbots til funktioner, der enten sammenfatter en tekst eller genererer en original tekst baseret på det, brugerne vil have, såsom udkast til e-mails, sangtekster eller nyhedsartikler.

Den forventes også at være en hjælp for softwareingeniører, når de skal skrive kode og generere originale billeder baseret på brugernes prompt.

Google giver på nuværende tidspunkt udviklere adgang til en relativt stor version af Gemini, men ikke den største version, der er under udvikling.

Den bliver mere i samme størrelse som GPT-4, fortæller The Information. Søgegiganten har planer om at gøre Gemini tilgængelig for selskaber via deres Google Cloud Vertex AI-tjeneste.

Se også: Hvorfor er kunstig intelligens farlig?

Tester generativ AI hos erhvervskunder

I sidste måned introducerede Google generativ AI til sit Søg-værktøj for brugere i Indien og Japan.

Den giver tekst eller visuelle resultater til prompts, inklusive sammenfatninger. De har også gjort sine AI-baserede værktøjer tilgængelige for erhvervskunder til en månedsafgift på 30 dollars per bruger.