Googles AI vil hjælpe dig med at skrive tekst i Chrome

Er du ramt af en skrivebloklade, eller halter det lidt med kreativiteten? Snart kan Google Chrome skrive tekst for dig ved brug af AI.

Googles AI vil hjælpe dig med at skrive tekst i Chrome

I løbet af de seneste måneder har Google gradvist introduceret en række AI-værktøjer til sine mange apps og tjenester. Det næste eksempel ser ud til at blive den AI-baserede funktion ”Hjælp mig med at skrive”, som bliver en del af browseren Chrome til Windows, macOS og Linux.

”Hjælp mig med at skrive” har været en af Googles mest almindelige tilføjelser på AI-siden. Variationer af funktionen er er dukket op i blandt andet Beskeder, Gmail, Docs og Keep.

Læs også: Google udsender stor AI-opdatering til Maps i Danmark

Få Chrome-browseren til at skrive tekst for dig

Som funktionens navn antyder, forhandler den en simpel prompt til en passende tekst. Dermed sparer brugeren tid på ikke at skulle skrive det hele selv. De seneste par uger har Google arbejdet på at give desktopversionerne af Chrome samme mulighed.

Til at begynde med har Google brugt navnet ”Compose” eller ”CCO” om funktionen, men udadtil bliver funktionen lanceret under navnet “Hjælp mig med at skrive”.

Ifølge 9to5Googles analyse af funktionen, der stadig er under udarbejdelse, kommer ”Hjælp mig med at skrive” til at være tilgængelig som en valgmulighed i Chromes autofyld-popupvinduet, når man udfylder oplysninger på hjemmesider. Man kan også finde funktionen på listen over genveje og funktioner, når man højreklikker med musen et vilkårligt sted på en hjemmeside.

Som man måske kan forvente, analyserer Googles AI indholdet på den hjemmeside, hvor man igangsætter funktionen, for at skabe en så relevant tekst som muligt. Det fremgår af tekst knyttet til den kommende funktion:

“Få kontekstuelle skriveforslag til anmeldelser, indlæg og meget mere”

“Du kan indtaste ting som: et par ord, der opsummerer dine tanker, et første udkast, anmodninger som “skriv en 5-stjernet anmeldelse af denne restaurant””

“Sender åbne sider, relaterede nylige sider, deres URL’er og din interaktion med disse funktioner til Google. Disse data kan blive læst, behandlet og kommenteret af menneskelige anmeldere for at forbedre og udvikle Googles produkter. Du kan ændre dette når som helst i indstillingerne.”

Det ser også ud til, at man kan justere AI’ens skrivestil på et par forskellige måder –  dog ikke lige så mange som i Docs og Beskeder. Man kan bede AI’en om at forkorte eller udvikle teksten, ligesom man kan gøre tekst mere uformel eller formel.

Først klar om flere måneder

Indtil videre kommer Chromes version af ”Hjælp mig med at skrive” til at ligge gemt mellem to såkaldte flags på siden chrome://flags. Funktionen er dog endnu ikke udviklet tilstrækkeligt til, at den kan aktiveres og afprøves.

Forventningen er, at funktionen først står klar tidligst i version 122 af Chrome, som ruller ud omkring februar 2024.

Læs også: Keep Noter bruger AI til at hjælpe dig med at lave lister