GPT-5 kan gøre ChatGPT umulig at skelne fra et menneske

OpenAI ruller GPT-5 ud inden for de kommende måneder og den kan nå niveauet Artificial General Intelligence, hvor den ikke kan skelnes fra et menneske.

GPT-5 kan gøre ChatGPT umulig at skelne fra et menneske

ChatGPT fik en stor opgradering for et par uger siden, hvor GPT-4 gav AI-chatbotten yderligere ydeevne og muligheder.

OpenAI arbejder allerede på de næste store softwareopgraderinger til ChatGPT, hvor GPT-5 efter sigende skal komme til vinter – om det bliver en gang i 4. kvartal 2023 eller 1. kvartal 2024 står dog uklart.

Se også: Hvordan er fremtiden for kunstig intelligens?

GPT-5 kan opnå Artificial General Intelligence

Ifølge rygter kan Open AI være på nippet til at opnå en massiv milepæl for ChatGPT med GPT-5. Den generative AI kan måske ikke skelnes fra et menneske efter GPT-5-opgraderingen, siges det og samtidig vil den overgå menneskets evner til at behandle data og generere indhold.

Med opdateringen skulle AI-botten opnå det, der kaldes for Artificial General Intelligence (AGI). AGI  henviser til udviklingen af AI-systemer, der kan udføre enhver intellektuel opgave, som et menneske kan, herunder ræsonnement, forståelse af koncepter, problemløsning og læring.

At chatte med ChatGPT efter GPT-5-opgraderingen vil måske ligne at tale med et menneske.

GPT-4-opgraderingen gav ChatGPT enorme nye kræfter i forhold til den tidligere version, hvilket gør chatbotten til et endnu bedre værktøj. Den generative AI understøtter multimodalt input, hvilket betyder, at du kan fodre den med data via tekst og billeder for at generere et svar.

Den understøtter også flere sprog og kan forbindes til internettet via plugins. Derudover kan GPT-4 bestå de fleste eksamener med glans og overgår den tidligere versions evner.

Se også: De mest smarte telefoner

Mange muligheder med AI – også for kriminelle

Et selskab som Microsoft ser naturligvis store muligheder i AI-bots som GPT, da de både har investeret milliarder af dollars i projektet og ser ud til i fremtiden at bygge fundamentet for selskabets vækst på AI. De har for eksempel meldt ud, at deres nye AI-baserede Copilot kan blive en lige så stor nyskabelse for menneskeheden som for eksempel PC’en og internettet.

Der hersker dog ingen tvivl om, at IT-kriminelle også sidder og venter på at se, hvad de kan misbruge GPT-5 til. De vil med et snuptag kunne lave langt mere sofistikerede phishing-e-mails eller -beskeder i forsøg på at narre følsomme oplysninger som adgangskoder eller finansielle detaljer fra folk.

Kriminelle kan også bruge AI-bots til at skabe overbevisende falske profiler på sociale medier eller datingsider, der kan bruges til at interagere med og snyde brugere, hvilket kan føre til identitetstyveri, økonomisk svindel og lignende.

AI-bots kan også programmeres til automatisk at distribuere malware og ondsindet software eller til at opbygge DDoS-angreb (distributed denial-of-service).