Kritiske tilfælde af COVID-19 kan måske forudsiges med deep learning

Deep learning er ikke bare et buzz-ord inden for teknologien, men nu ser det ud til, at teknologien kan være med til at forudsige, hvilke COVID-19-patienter der bliver alvorligt syge af virussen.

Kritiske tilfælde af COVID-19 kan måske forudsiges med deep learning

Forskere over hele verden arbejder i døgndrift på at lære COVID-19 bedre at kende. Indtil videre har de blandt andet opdaget, at nogle former for eksisterende medicin kan øge patienters chance for at overleve virussen.

På trods af den gode opdagelse er der stadig mange dødsfald verden over. Ofte er det folk med dårligt immunforsvar eller underliggende sygdomme, der er risikogruppen, men også unge og sunde mennesker kan dø af virussen.

Læs også: COVID-19-appen Smittestop er med til at bryde smittekæder

Forskere udvikler nyt deep learning-system

Man har fundet ud af, at tidlig behandling af patienterne er lig med bedre chancer for overlevelse. Derfor er det vigtigt at kunne identificere de patienter, der er mest udsatte.

Her kommer den komplekse udgave af machine learning, deep learning, så ind. Forskere er nemlig begyndt at bruge teknologien til at forudsige, hvilke tilfælde af COVID-19 der har potentiale til at udvikle sig kritisk.

I Kina er der blevet oprettet et hold med forskere fra Tencent AI Lab og kinesiske forskere for folkesundhed, der skal udvikle et deep learning-baseret system, der kan forudsige, om en patients sygdomsforløb vil udvikle sig kritisk.

Hvis systemet bliver succesfuldt, vil det sikre uvurderlige oplysninger, der kan gøre, at læger kan gribe ind på tidligt stadie, så patienten får bedre chancer for at overleve.

Deep learning-modellen er indtil videre blevet afprøvet på data fra 1.590 patienter fra 575 medicinske centre i hele Kina med yderligere validering fra 1.393 patienter.

Læs også: Kunstig intelligens forudså coronavirus