Afstemning: Påvirker nyhederne om Huawei og spionage dig?

Huawei har den seneste tid været fanget i mediernes søgelys, med uheldige sager med mistanke om spionage. Hvordan påvirker det dig? Stem i artiklen.

Afstemning: Påvirker nyhederne om Huawei og spionage dig?

Det har den seneste tid været svært at undgå nyheder om Huawei og mistanken om spionage. Det hele startede i USA hvor FBI, CIA og NSA advarede mod brugen af Huaweis smartphones, fordi de var bekymrede for producentens bånd til den kinesiske regering. De havde dog ikke noget konkret at fremvise.

Den 1. december blev Huaweis finansdirektør, Wanzhou Meng, anholdt i Canada på grund af mistanke om, at Huawei skal have omgået de internationale sanktioner rettet mod Iran, ved at sælge Hewlett-Packard-udstyr selskabet Skycom. Hun blev dog halvanden uge efter løsladt mod en kaution på 65 millioner kroner, hvor hun skulle blive i Vancouver med fodlænke på.

Herefter har flere lande udtrykt bekymringer for, at bruge Huaweis udstyr til mobile netværk, selvom elektronikgiganten er ledende indenfor 5G. Nogle lande har endda helt boykottet at bruge Huaweis teknik, bl.a. Australien, USA, New Zealand. For nylig har Norge meldt ud, at de også overvejer et forbud mod Huawei for opbygning af 5G, hvilket Tyskland også gør. 

Senest er en Huawei ansat blevet anholdt i Polen for mulig spionage:

Huawei ansat anholdt for spionage i Polen

Huawei i Danmark: I kan stole på os

Huawei Danmark selv udtaler dog, at man trygt kan stole på dem:

“Jeg vil forsikre jer om, at Huawei lever op til alle love og regler på de markeder, hvor selskabet opererer,”

Skriver Jason LanYang, administrerende direktør for Huawei i Danmark, i et brev til landets politikere.

Mængden af historier om Huawei og spionage hober sig op, og det er svært for Hr. og Fru Danmark ikke at blive gjort bekendt med det. Jo mere man hører om noget, desto mere sandsynligt er det også at man begynder at tro på det.

Men hvordan tror i det hænger sammen? Er i bekymrede for anklagerne om spionage? Begynder i at blive bekymrede for at skulle købe en smartphone fra Huawei?

Deltag i vores afstemning herunder.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...