Amazon Go: et supermarked uden kø og kasser

Amazon åbner dørene til deres første supermarked helt fri for kø, kasser og personale. Alt foregår over mobilen.

Amazon Go: et supermarked uden kø og kasser

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Konceptet i Amazon nyeste Go-supermarked er rystende enkel. Du bipper dig selv ind i forretningen med mobilen, tager de varer du har behov for og du går ud igen. Her er ingen ventetid ved kassen, ingen scanning af varer og ingen bøvl med kort eller kontanter. Betalingen foregår automatisk via Amazon Go-appen.

Fremtidsscenariet er blevet til realitet i den første af Amazon Go-forretningerne i Seattle, hvor Amazon denne uge åbner portene for fremtidsbutikken. Konceptet har været under udvikling og test igennem over den seneste fire år.

Butikken fører i første omgang færdigretter og snacks samt enkelte dagligvarer som mælk, brød, ost og chokolade.

Se også:  Vildt patent: faldskærmspost fra Amazon

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Alt bliver overvåget

For at muliggøre det enkle indkøb, er butikken udstyret med et væld af sensorer på varehylderne, mens bevægelsessensorer og kameraer monteret rundt omkring i butikken registrerer hvad du putter ned i indkøbsposen.

Derefter går en hær af lærende algoritmer i krig med at registrere hvad der foretages i butikken. Her arbejder kunstig intelligens og maskinsyn sammen med butikkens mange sensorer.

Teknologien har været under udvikling igennem de seneste fire år, mens Amazon Go-forretningen har eksisteret som testbutik i over et år.

Se også: Amazon revolutionerer supermarkedet med vild teknologi  

Nu skulle udviklingen af butikken være så fremskreden, at butikken kan skelne mellem selv subtile forskelle i produkter. Eksempelvis kan den registrere forskel mellem to næsten identiske kaffeprodukter fra Starbucks – det er kun indholdet af fløde der adskiller de to.

Selvom forretningerne bliver fri for kasseapparater og -assistenter vil der fortsat være personale at finde i forretningen til lagerhåndtering samt guidning og vejledning af kunder.

Du kan se hvordan en indkøbstur i Amazon Go foregår i videoen nedenunder.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni