Android P: Ny genvej til vibrer, forstyr ikke og ring

Med Android P kan du bruge de fysiske knapper på telefonen til, at skifte lydsintillinger på telefonen. Om ideen er god er vi ikke helt overbevist om.

Android P: Ny genvej til vibrer, forstyr ikke og ring

På iPhone og OnePlus telefoner er der en smart fysisk knap, hvor du hurtigt kan skifte i mellem lyd og vibrer. OnePlus giver endda den ekstra mulighed, at du også kan sætte den på “Forstyr ikke”.  Det er en funktion man hurtigt vænner sig til, fordi det er så smart en løsning på noget, som mange sikkert bruger flere gange dagligt.

Nu har Google åbenbart også fået øjnene op for denne idé, og har implementeret en ny genvej til dette i Android P. Måden de har lavet det på gør, at jeg tvivler på det vil blive brugt meget i det daglige.

Google synes nemlig det var smart, at bruge tænd/sluk knappen, kombineret med lydstyrkeknappen, for at skifte i mellem de tre muligheder: ring, vibrer og forstyr ikke. Her kan i se hvordan indstillingen ser ud i Android P:

android p ring
Et hurtigt skift i melllem ring, vibrer og forstyr ikke?. Foto: Androidpolice.com

Ideen er at man skal trykke på samme tid på tænd/sluk og knappen til at bruge op for ringestyrken. Dog er der allerede en genvej, som ligger meget tæt på, nemlig tænd/sluk og skru ned for lydstyrken, hvorved du tager et screenshot. 

Jeg tænker man let ville kunne komme til at ramme forkert, og så bliver det jo bare irriterende i stedet for, at være en smart genvej.

Derudover så synes jeg stadig ikke løsningen er så smart, som man ser det på iPhone og OnePlus, hvor der er en dedikeret knap til det, hvor man med én finger hurtigt kan skifte. Ideen med at man skal trykke på flere genvejsknapper gør, at jeg tror det ikke vil blive bruge meget. Jeg kan dog tage fejl. Hvad tænker i?

Dieter Bohn fra The Verge ser dog ud til at være fan af genvejen allerede.

Interesseret i mere om Android P? Her er flere artikler om emnet:

Google lancerer Android P Beta: Her er nyhederne

Android P Beta kan downloades til 8 nye smartphones