Android Wear 2.0 klar næste måned: Disse ure får opdateringen

I efteråret 2016 meldte Google ud, at Android Wear 2.0 til smartwatches var forsinket. Nu oplyser it-giganten, at softwaren er klar i starten af februar.

Android Wear 2.0 klar næste måned: Disse ure får opdateringen

Det har vist sig at være nødvendigt med god portion tålmodighed, hvis du som ejer af et smartwatch med Android Wear-styresystemet har ventet på den seneste udgave kaldet Android Wear 2.0, der blev annonceret helt tilbage ved Google I/O i maj måned sidste år.

Google har nemlig taget sig ganske lang tid om at færdiggøre softwaren, og da Android 7.0 Nougat blev rullet ud til de første Nexus-smartphones i slutningen af oktober, var Android Wear 2.0 endnu ikke klar til udgivelse.

Google havde brug for mere tid, og derfor måtte firmaet også meddele sidst i september måned, at Android Wear 2.0 var forsinket til i starten af det nye år. Hvor længe ejere af Android Wear-ure måtte vente, fremgik ikke.

Læs også: Ældre smartwatches får ikke Android Wear 2.0

Det gør det til gengæld nu, for Google har netop udsendt en e-mail til udviklere af Android Wear-apps, hvori der står, at den nye software ruller ud i starten af februar måned – altså om cirka en måneds tid. Det skriver blandt andet Android Police.

Dermed er der efterhånden ikke så lange udsigter til at få nye, smarte features på dit Android-ur såsom adgang til Play-butikken, mulighed for at skrive og tegne beskeder, en opdateret fitness-app og til sidst en helt ny omdesignet brugerflade med mere ’Material Design’ end hidtil – og dog.

Android Wear 2.0
Foto: Google

Disse smartwatches får Android Wear 2.0

Det er nemlig ikke alle Android Wear-ure, der kan opgraderes til Android Wear 2.0, når softwaren udsendes. Tilbage i juni måned meldte flere producenter allerede ud, at ældre Android Wear-ure ikke modtager opdateringen til Android Wear 2.0.

Har du derfor det første Moto 360-smartwatch eller det oprindelige LG G Watch, er der intet Android Wear 2.0 på vej til dig – og det samme gør sig formentlig gældende for det aldrende Samsung Gear Live, selv om producenten dog ikke officielt har bekræftet dette.

Det betyder, at den foreløbige liste over smartwatches, som modtager Android Wear 2.0, er som følger:

ASUS ZenWatch 2 LG Watch Urbane 2nd Edition LTE
ASUS ZenWatch 3 Michael Kors Access Bradshaw
Casio WSD F10 Michael Kors Access Dylan
Fossil Q Founder Moto 360 (2. generation)
Fossil Q Marshal Moto 360 Sport
Fossil Q Wander Nixon Mission
Huawei Watch Nixon The Mission
Huawei Watch for ladies Polar M600
LG G Watch R Sony SmartWatch 3
LG Watch Urbane Tag Heuer Connected

Flere nyheder om Smartwatch

Vores redaktion har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden fulgte op på historien. 10/1/2017 fulgte vi op med et indlæg omkring Fitbit investerer løs: opkøber eksklusiv konkurrent – Læs den her. Læs også seneste nyt om emnet her.