Apple Watch med indbygget mobildata – De første indtryk

Fra i dag kan du købe Apple Watch Series 3 med indbygget mobildata i Danmark. Hvad betyder det og giver det nogen mening. Læs med i artiklen.

Apple Watch med indbygget mobildata – De første indtryk

3 har som det første danske teleselskab taget Apple Watch med indbygget mobildata i deres sortiment. Specifikationerne på det nye Series 3 ur og det gamle er identiske, lige bortset fra at det normale kun har indbygget GPS, hvor det nye har GPS og mobildata. Men hvad betyder det?

Kort sagt så betyder det at du kan lade din mobiltelefon blive hjemme, hvis du ikke lige gider slæbe rundt på den.

Læs også: Apple lancerer iPhone 8 og 8 Plus (PRODUCT)RED

Specifikationer på Apple Watch med mobildata

Skærm: 1.65” AMOLED
Skærmopløsning: 390 x 312 pixels
Processor: Apple S3 Dual Core
Grafikchip: PowerVR
RAM: 768 MB (ikke officielt)
Lager: 16 GB
Netværk: 4G LTE- og UMTS-mobilradio
Wi-Fi: 802.11 b/g/n
Software: WatchOS
Batteri: Op til 18 timer.
GPS: GLONASS, Galileo og QZSS
Andet: Bluetooth 4.2, Vandafvisende ned til 50 meter, Pulsmåler, SIRI, barometrisk højdemåler
Pris: Vejledende pris fra 3.399 kroner eller 114 kroner over 30 måneder hos 3. Samt et abonnement på 30 kroner per måned. Du kan se mere her.

apple watch mobildata iphone 8
Apple Watch med indbygget mobildata. Foto: Mobilsiden.dk

I går skulle jeg med min hustru og vores børn på en nærtliggende legeplads. Normalt så tager en af os en mobiltelefon med, bare for at der er mulighed for, at komme kontakt med os. Men vi prøver dog at lade den blive i lommen, så vi er tilstede med hinanden og børnene. Men mobiltelefonen kan være træls at slæbe rundt på, når man egentlig ikke skal bruge den. Men hvorfor fortæller jeg dette?

Fordi jeg har haft muligheden for, at prøve Apple Watch med indbygget mobildata den sidste uges tid. Teleselskabet 3 har som den første danske udbyder taget Apple Watch med indbygget mobildata hjem, som du fra i dag købe på deres hjemmeside. Uret koster på afbetaling fra 114 kroner per måned over 30 måneder, så det er bestemt ikke billigt.

Læs også: Huawei: Vi fandt på skærmhakket lang tid før Apple

I ovenstående situation havde jeg netop nydelsen af, at kunne lade telefonen blive hjemme. Fordi jeg via uret var forbundet til mobilnetværket. Så opkald, SMS, Messenger, mails og andre notifikationer dukkede op på urets skærm, mens jeg gyngede vores mindste pige, selvom mobiltelefonen lå hjemme i lejligheden. Heldigvis så er der også en ”forstyr ikke” funktion, så man ikke hele tiden står og glor på uret. Hele 68% af Mobilsiden.dks læsere bruger faktisk deres ”forstyr ikke” funktion.

apple watch mobildata iphone 8
Nu kan du lade mobilen blive hjemme og stadig være til at få fat på. Foto: Mobilsiden.dk

Hvad kan Apple Watch med mobildata

Hele humlen er at man er forbundet til mobilnetværket, uden at mobiltelefonen er med. Du kan cykle en lang tur uden at slæbe rundt på en kæmpe klods, og stadig være forbundet – og desuden tracke din tur via den indbyggede GPS. Har du lyst så kan du faktisk også svømme med det, da det er vandtæt ned til 50 meter. Det har en smart software funktion, som låser skærmen så vand og anden berøring ikke stopper din træning.

Du kan besvare opkald, beskeder, mails og mange andre ting, som normalt sker via din iPhone. Så snart du går ud af døren uden mobiltelefonen, og du kommer uden for rækkevidde af Bluetooth og WiFi, så skifter uret automatisk til 4G netværket.

apple watch mobildata iphone 8
Dit Bluetooth headset kan du forbinde direkte til Apple Watch. Foto: Mobilsiden.dk

Selvom du ikke har telefonen med dig, så har du stadig mulighed for at høre musik, så længe du har et par Bluetooth hovedtelefoner med dig. Med Apple Music kan du nemlig streame musik direkte fra dit ur og ud i dine hovedtelefoner. Det fleste funktioner i Apple Music kræver dog et abonnement. Jeg tænker at udbydere som Spotify med tiden udvider med lignende løsning til Apple Watch, men indtil videre er det forbeholdt Apple Music.

Apple Watch har desuden indbygget Siri, som du kan bede om at sætte noget bestemt musik på, ringe til nogen eller sende en besked. De basale opgaver fungerer rigtigt fint og hun forstår udmærket dansk. Dog bliver det hurtigt for avanceret for hende. Spørger du fx ”Hvornår er der VM i fodbold?”, så får man bare serveret en Wikipedia side med hvad VM i fodbold er.

apple watch mobildata iphone 8
Jeg ville i stedet gerne vide hvornår VM i fodbold bliver afholdt, kære SIRI. Foto: Mobilsiden.dk

Er uheldet ude og telefonen ligger derhjemme, så er Apple Watch med mobildata også ganske smart. Holder man den store flade knap på uret inde, så ringer uret automatisk op, efter en kort nedtælling, til alarmcentralen. Derudover sender uret en SMS til dine nødkontakter med din nuværende lokalitet. En smart funktion jeg som cyklist sætter pris på.

Det må være op til dig at vurdere, for det er nemlig lidt af en investering. 3.699 kroner for 42mm versionen og 3.399 kroner for 38mm er mange penge for et smartwatch. Apple Watch series 3 uden mobildata koster fra 2.799 kroner. Du skal derudover have et abonnement til uret, som koster 30 kroner per måned. Dog reklamerer 3 med at de første tre måneder er gratis.

Til en lidt anden pris kan man købe Mobvoi’s Ticwatch, som også er et rigtig godt smartwatch. Dog er der ingen mobildata indbygget og det er design- og kvalitetsmæssigt ikke på højde med Apple Watch. Det koster til gengæld kun fra omkring 1.000 kroner.

Derudover kan du bruge Ticwatch sammen med både iOS/iPhone og Android. Apple Watch udelukkende til iOS.

Indtil videre er det udelukkende hos 3 at Apple Watch indbygget 4G virker, men mon ikke snart andre operatører kommer på banen.

Apple Watch med indbygget data er dog rigtig smart. Ideen med at bare at kunne lade mobiltelefonen blive hjemme tiltaler mig, og sikkert en masse andre.

apple watch mobildata iphone 8
Apple Watch og iPhone 8 Plus i den sorte farve er designmæssigt lækkert. Foto: Mobilsiden.dk

Det skal lige siges at det faktisk er første gang jeg har prøvet Apple Watch, og jeg havde nok ikke de største forventninger til det. Uret har i den tid jeg har brugt det fungeret virkelig godt. Faktisk så godt at jeg kommer til at savne det, når det skal leveres tilbage. Batteritiden har desuden været fremragende og den medfølgende magnetiske dock er praktisk.

Designmæssigt kan jeg også godt lide det, dog ved jeg ikke helt med den røde knap. Det ser lækkert ud på et sort ur, men bliver remmen fx lyserød, så virker det underligt med en rød farve på knappen på uret.
Men det er i småtingsafdelingen.

Apple Watch med indbygget mobildata får de varmeste anbefalinger herfra.

Læs også: EasyPark og Apple Watch taler nu sammen

Mere nyt om Musik

Den videre fortælling kunne ikke ties. mobilsiden fulgte op på sagen. 2/5/2018 fik historien nyt liv med artiklen Smarte funktioner til Spotify appen [TIP] – Klik her. Få også seneste nyt i sagen her..