Avis: Samsung vil bygge verdens største OLED-fabrik

I de kommende år skal Samsung Display levere mange flere OLED-skærme end i dag. Derfor investerer producenten hele 137 mia. kroner i en ny kæmpefabrik.

Avis: Samsung vil bygge verdens største OLED-fabrik

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Samsung er lige nu altdominerende, når det gælder produktionen af OLED-skærme i størrelsen 5-6 tommer. Kinesiske konkurrenter presser dog på for at få en bid af kagen i de kommende år, og derfor svarer Samsung tilbage ved at forberede en investering af de helt store.

Den sydkoreanske it-gigant vil nemlig investere op til 137 milliarder kroner i en ny fabrik, der bliver verdens største, hvor der fremstilles OLED-skærme. Det skriver den sydkoreanske techavis ETNews.

Læs også: Apple bestiller hele 70 mio. Samsung OLED-skærmpaneler 

I Samsungs nye fabrik, som ventes at få navnet A5, kan der ifølge kilder i industrien blive produceret 30 % flere OLED-paneler end i Samsungs nuværende største fabrik kaldet A3. Dermed kan der produceres et sted mellem 180.000 og 270.000 OLED-skærmpaneler om måneden, lyder det. Det bliver samtidig Samsungs 6. generation af bøjelige OLED-skærme, der bliver produceret på den nye fabrik.

Ved et bestyrelsesmøde næste måned skal Samsung Display angiveligt beslutte de nærmere detaljer om investeringen. Samsung har nemlig to forskellige planer at arbejde med lige nu, lyder det.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Arbejder med to forskellige planer lige nu

Den ene plan går på at opføre én bygning, hvor der kan fremstilles 180.000 skærmpaneler om måneden. Dette kræver, at der investeres 11,4 milliarder kroner på at opføre bygningen, mens der skal investeres 91,5 milliarder kroner i udstyr. Med denne plan ventes det at tage halvandet år at opføre fabrikken, hvis Samsung begynder i dette halvår. Bliver det tilfældet, vil Samsung kunne masseproducere skærmpaneler på fabrikken i starten af 2019.

Der er også en anden løsning, som tillader Samsung at producere flere paneler. Denne løsning består i at opføre to bygninger med en samlet volumen på i alt 270.000 skærmpaneler – altså 135.000 fra hver bygning. Dette er dog også den klart dyreste løsning, hvor Samsung skal investere mellem 131-137 milliarder kroner.

Læs også: Apple-analytiker: Produktionen af iPhone 8 med OLED-skærm forsinket

Uanset om det bliver den ene eller anden løsning, bliver udvidelsen formentlig tiltrængt. Siden slutningen af 2015 har Samsung nemlig arbejdet på at udvide den eksisterende A3-fabrik, så producenten kan levere nok skærmpaneler til primært Apple og Samsung Electronics – det der svarer til 135.000 skærmpaneler om måneden. Samsungs arbejde med at udvide den nuværende fabrik skulle blive afsluttet til oktober.

Mens Apple har indgået et stærkt samarbejde med Samsung, er Google blevet nødsaget til at satse på LG som leverandør af OLED-skærmpaneler i de kommende Pixel-smartphones. Derfor har søgegiganten også investeret 6,2 milliarder kroner i en ny produktionslinje til netop Pixel-telefonerne.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni