Barry vil digitalisere dit elforbrug

Med Barry kan man bruge strøm, når den er billigst og når den er grønnest. Alt foregår via din smartphone.

Barry vil digitalisere dit elforbrug

Barry er en ny type el-leverandør der er dukket op, som ifølge dem selv, gør op med gennemsnitspriser, tillæg og bindingsperioder. Strømmen kommer til forbrugeren, som den altid har gjort, men det skulle være lettere at få overblikket over ens forbrug, at spare lidt og tænke på miljøet.

Det er en 100 procent digital oplevelse, hvor Barry selv står for udviklingen af deres software og app. Med Barry, kombineret med de nye fjernaflæste elmåler, som er ved at blive installeret i de danske husstande, betaler du udelukkende for den strøm du forbruger og du får det fulde overblik via deres app. Med app’en installeret på din iOS eller Android enhed, kan Barry løbende fortælle dig hvor meget strøm du forbruger i kroner og ører, samt sende notifikationer ud, hvor de informerer om hvornår strømmen er billigere. Man kan også få at vide, hvornår strømmen kommer fra vindmøller eller kulkraft, og på den måde værne om miljøet.

Læs også: Apple CarPlay understøtter nu Google Maps

Deres hjemmeside finder du her. Det er en interessant måde at gribe elforbruget an på, eftersom vi alle i dag alligevel render rundt med mobiltelefonerne på os hele tiden. I teorien vil man kunne få besked om at starte vaskemaskinen eller tørretumbleren, når man kan se at strømmen er billig og grøn. Barrys eneste fortjeneste er en fast månedligt abonnement på kr. 29. Men tilmelder man sig deres venteliste kan man faktisk få abonnementet til “first mover”-pris til kr. 19.

Barry’s elpriser følger den nordiske elbørs Nord Pool, hvor priserne går op og ned. Bliver der produceret meget el, fra fx vind, så falder prisen.

barry el
Med Barry app’en får man notifikationer, når strømmen fx er fra grøn energi eller når den er billigere end normalt. Foto: getbarry.co

Hvornår kan du få Barry?

Barry er ikke gået i luften endnu, men de regner med at det sker i november måned. Er man interesseret i mere information, så kan man skrive sig op på deres hjemmeside og følge dem på Facebook. De har endda en “Playground”, en lukket Facebook gruppe hvor man kan være med til at diskutere features og komme helt tæt på udviklingen. Vi håber at få lov at teste det når det er færdigt.

Læs også: App udviklere blacklister Huawei telefoner