Chefanklager: Samsung chef skyldig i massekorruption

Samsungs fungerende direktør kræves anholdt for korruption af den sydkoreanske anklagemyndighed.

Chefanklager: Samsung chef skyldig i massekorruption

Den sydkoreanske chefanklager vil have Samsung direktøren Jay Y. Lee anholdt for korruption. Jay L. Lee er trods sin titel som vicepræsident for Samsung i dag den ledende figur i koncernen. Det skriver Reuters.com.

Anklagen kommer i kølvandet på en 22 timer lang afhøring af Samsung-chefen, pga. mistanke om milliardbestikkelse til den sydkoreanske president Park Geun-hye. I sidste måned blev en rigsretsag indledt mod president Park.

Samsung-chefen beskyldes af den sydkoreansle anklagemyndighed for at have udbetalt 43 mia. won, svarende til godt 250 mio. kroner, til organisationer ejet af Choi Soon-sil, en af president Parks personlige venner og en central figur i koreanske korruptionsskandale.

Ifølge anklagemyndigheden eksisterer der desuden dokumentation for, at Park og Choi delte profitten fra de omstridte organisationer. Denne profit blev genereret ved indbetaling af større pengesummer som dem, Samsung-chefen beskyldes for.

Se også:  Samsung-aktie styrtdykker: så dyr er Note 7 skandalen [UPDATE]

En magtfaktor

Samsung som virksomhed står for 17 procent af den sydkoreanske bruttonationalprodukt og repræsenterer en kæmpemæssig økonomisk og politisk magtfaktor i det sydkoreanske samfund.

48 årige Jay l. Lee har siden 2014 ageret som administrerende direktør efter at Jays fader og Samsung president, Lee Kun-hee, blev sygemeldt på grund af et hjerteanfald. Selvsamme år blev flere korruptionsanklager også rettet mod den tidligere Samsung-chef.

Læs også:  Giftig arbejdskultur hos Samsung afsløret i lækket dokument