Cyanogen får en ny officiel partner

Selvom Cyanogens første officielle understøttede smartphone netop har ramt handlen, er et nyt samarbejde blevet meldt ud

Cyanogen får en ny officiel partner

Da Oppo N1 for nyligt ramte handlen, var det den første officielle af slagsen, som var understøttet af CyanogenMod. Nu ser det imidlertid ud til, at Cyanogen går ind i et samarbejde omkring en kommende smartphone ved navn ’OnePlus One’.

Selvom udtrykket ”The One” er blevet slidt op i bl.a. Ringenes Herre, Highlander og en mystisk kampsportsfilm med Jet Li, så har det ikke afholdt folkene bag den nye konstellation, at genbruge titlen.

Men det kan være gode nyheder for den hardcore del af mobilfolket, for netop det androidbaserede open source system CyanogenMod kombineret med holdningen fra Oppo’s tidligere direktør Richard Lau, kan skabe en ualmindelig kompromisløs smartphone.

 

Lau er kendt for, ikke at vælge de billige løsninger og komponenter, ligesom han er af den overbevisning, at en smartphone ikke bør være anderledes blot for at være anderledes, men skal kunne tilbyde brugerne en række innovative og praktiske løsninger. Af samme årsag forlod han Oppo sidste år, men bliver med stor sandsynlighed at finde i det nye projekt.

Dermed er første skridt i retning af en brugerdefineret mobiloplevelse taget. Hvad det udmunder i, bliver vi meget klogere på senere på året.