Danske Bank på vej med mobil-betalingsløsning til butikker

Danske Bank har stor succes med MobilePay og nu er meldingen, at de er på vej, med en løsning til betaling i butikker.

Danske Bank på vej med mobil-betalingsløsning til butikker

Hver dag sendes der cirka 2,5 millioner kroner mellem danskernes mobiltelefoner via Danske Banks MobilePay-applikation. Der er nu mere end 500.000 brugere, hvoraf hele 57 procent af disse ikke er Danske Bank kunder.

 – MobilePay klar med nye features

Derfor vidner det også om, at Danske Bank har fat i noget, og for alvor givet danskerne en løsning, som er brugervenlig og til alle der har en Android, iPhone eller Windows Phone smartphone.

Forventningerne er derfor også store til Danske Bank, som har meldt ud, at de inden årets udgang er klar med en løsning, som åbner for mobilbetaling i butikkerne.

Danske Bank vil dog ikke ud med om det er en feature, som vil komme i MobilePay-applikationen, eller det er noget NFC-baseret, som den løsning 4T arbejder med, eller om banken går i samme retning som Apple og PayPal.

Dog skriver de i mailen, som er sendt ud til MobilePay-kunder:

 -“Derudover har vi tilpasset betingelserne, så vi nu også åbner op for, at du i fremtiden kan betale med Mobilepay i udvalgte forretninger. De pågælgende forretninger vil skilte med et MobilePay logo.”

 – PayPal og Apple arbejder på samme mobilbetalings-løsning

 – ”Vi glæder os til at komme med en løsning, der kan bruges i butikkerne,” er dog det tætteste vi kan komme på en udmelding fra Tue Aip, pressekontakt i Danske Bank.

Danske Banks løsning forventes, at være klar inden udgangen af 2013.

Fremtiden bliver mobilbetaling

Analysefirmaet Juniper Research anslår, at der over de næste fire år frem til 2017 vil nå at foretage transaktioner på mobiltelefoner og tablets, som svarer til en sum på omkring 18,1 billioner kroner. Hvilket vil betyde en årlig stigning på 19,8 procent.

Men hvilken løsning, som ender med at blive vinderen er svært at sige i skrivende stund. NFC-teknologien har i de sidste 7-8 år været omtalt, som den teknologi der ville blive brugt til mobilbetaling, men det tyder mere og mere på, at vi skal finde løsningen et andet sted.

 – John G.: NFC overhales indenom – Apple kan tage over

Danske Bank har på rekordtid fået 500.000 brugere, og kan måske sidde med løsningen på mobilbetaling. Vi er klogere inden for de næste måneder.

Læs også:
 –
MobilePay klar til Windows Phone

Det sidste nye i sagen

Her finder du efterfølgende nyt og anvisning til de seneste nyheder om emnet. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. Efterfølgende d. 9/9/2013 publicerede vi historien Børn skal først have mobil som 10-årig – Artiklen kan du læse her her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..