De første dage med: OnePlus 6T

De første dage med et nyt produkt er altid spændende. Her kan du læse om den første tid med OnePlus 6T. Artiklen bliver løbende opdateret.

De første dage med: OnePlus 6T

Velkommen til den anden artikel i serien “De første dage med”. En ny type indslag som vi først afprøvede med Samsung Galaxy Watch. Der blev taget rigtig godt imod formen, så nu prøver vi igen.

Vi har fået OnePlus 6T til test, som i sikkert har set. I får nu plads på første række med  muligheden for at følge de første dage i testperioden. Hvad oplever vi af godt og skidt? Hvordan er førstehåndsindtrykket? Alt hvad vi oplever, som giver mening at skrive om, vil blive sendt direkte videre til jer.

Den første dag med et nyt produkt er altid den mest spændende. Følelsen af at pakke et nyt produkt op, tænde det første gang og sætte tingene op, som man gerne vil have det. Herefter kommer en tid, hvor man oplever fordele og ulemper. Det kan være små detaljer. Så små så mange almindelige forbrugere måske ikke vil lægge mærke til dem, men dem har haft mange mobiltelefoner i hænderne oplever disse forskelle, og det er vores job at dele dem med jer.

Umiddelbart efter “De første Dage med OnePlus 6T” vil vi give jer vores endelige anmeldelse af den.

Læs også: OnePlus 6T er officiel – hvad er nyt?

Dag 3 med OnePlus 6T

Jeg er efterhånden ikke i tvivl om at OnePlus 6T er en fremragende mobiltelefon. Det er svært at sige noget dårligt om den, når man tager prisen i betragtning. Der er dog ting som irriterer mig. 

Selve ørestykket. Altså højttaleren som der kommer lyd ud fra, når man taler i telefonen. Fordi notchen skulle være mindre, end i OnePlus 6, så er højttaleren fjernet fra notchen i 6T og sidder nu helt oppe i toppen af telefonen. Når man taler i telefonen skal man vinkle den en smule og bruge lidt tid på at finde højttalerens placering, ellers kan man intet høre. Jeg har ladet et par andre prøve at tale i den og de udbrød med det samme, at de slet ikke kunne høre den de snakkede med. Jeg forklarede dem, hvordan de skulle holde telefonen, hvorefter de uden problemer kunne fortsætte samtalen. Det kræver helt klart tilvænning.

OnePlus 6T
Højttaleren sidder højt placeret på OnePlus 6T og kan være svær at ramme med øret. Foto: Mobilsiden.dk

Jeg kæmper stadig med fingeraftrykslæseren. Den virker 7 ud af 10 gange. Den er stadig langsommere end den normale fingeraftrykslæser, men det er til at leve med. Men de gange den ikke virker er irriterende. Men som sagt så skulle den blive bedre med tiden. Gør den ikke det så slår jeg den fra.

En anden lille ting med fingeraftrykslæseren. Den kræver et fuldt oplyst område at skærmen, for at den kan læse fingeren bedst muligt. Det er lidt en ulempe når man vil låse telefonen op, når man fx ligger i sengen eller andre steder, som kræver at det er mørkt (man må ikke bruge telefonen i biografen…), for lyset fra fingeraftrykslæseren sender en flodbølge af lys ud i rummet og ud i ens sarte øjne. Når den så samtidig ikke virker og man skal prøve igen, så bliver det lidt frustrerende. Ansigtsoplåsningen på 6T virker nemlig ikke når det er mørkt, så det er enten fingeraftrykslæser eller pinkode/mønster.

Det er de negative ting jeg har oplevet indtil videre. Efterhånden har jeg været mobilen ret godt i gennem, man mangler en ordentlig fornemmelse af kameraet. Det skal jeg bruge weekenden på.

Dag 2 med OnePlus 6T

Endnu en dag er gået med OnePlus 6T som min mobiltelefon. Jeg skal hele tiden huske mig selv på, at vi har med en mellemklasse telefon at gøre, for jeg kommer til at sammenligne med de sidste jeg har anmeldt, som koster langt mere end 6T. Jeg synes man får meget for pengene med OnePlus, men der er også kompromisser i forhold til de bedste af de dyrere telefoner.

Kameraet virker rimeligt fornuftigt. Har fået prøvet den nye NightScape funktion, som ifølge OnePlus giver bedre billeder i mørke. Der er ingen tvivl om at det gør en forskel, men jeg skal prøve det noget mere. Herunder er et eksempel på det. Farverne bliver bedre og der er mindre støj på billederne ved brug af NightScape. 

Jeg oplever til tider underlige notifikationslyde fra højttaleren. Når jeg får fx en Messenger besked, så spiller den ikke den normale lyd fra app’en, men noget andet der lyder forkert. Det virker som en fejl, som jeg vil undersøge nærmere. Oplever ikke andre fejl fra højttaleren, så tror ikke den fejler noget.

Indtil videre imponerer batteriet. Det er klart bedre end på OnePlus 6T.

OnePlus 6T uden night
OnePlus 6T: Billede uden brug af NightScape. Foto: Mobilsiden.dk

Dag 1 med OnePlus 6T

Indpakningen af OnePlus 6T er ikke anderledes end forgængeren, men det er skam ikke noget dårligt. OnePlus har sans for de små detaljer og det er en fornøjelse at pakke den ud. På trods af prisen oser det af kvalitet. Vi kan stadig blive positivt stemte over det røde kabel.

Sammenligner vi det ydre med OnePlus 6, så er der ikke voldsomt store forskelle. OnePlus 6T er højere, har omtrent samme bredde og er en anelse tykkere. Højdeforskellen gør at jeg på OnePlus 6 kan nå toppen af skærmen, men det kan jeg ikke på 6T. Skærmnotchen er blevet mindre. Jeg har ikke vildt meget imod notchen generelt, men synes dog den er meget pænere på OnePlus 6T. I bunden mangler der et 3,5mm jackstik, hvilket er at finde på 6’eren.

Skærmen på OnePlus 6T er større, fra omtrent 6,3 til 6,4 tommer, og er stadig et Optic AMOLED. Displayet på OnePlus 6 er godt, men 6T’erens virker bedre. En anelse mere lys og bedre kontrast. Betragtningsvinkler er også bedre.

I en hurtig højttalertest vinder OnePlus 6T uden tvivl. Det er stadig en monohøjttaler, desværre. Men den spiller højere og en del bedre. Men det undrer os at der ikke er stereohøjttalere når OnePlus har fokus på gaming. Lyden synes vi er en stor del af oplevelsen. Men når man skal fastholde en startpris på 4.199 kroner, så vil der uden tvivl være kompromisser.

Den nye fingeraftrykslæser i skærmen var vi spændte på at prøve. Og… ja, vi er ikke imponerede. Er der noget der skal fungere perfekt og hurtigt på en mobiltelefon, så er det oplåsningen af den. Det er noget man gør ekstremt mange gange om dagen og det bliver irriterende, hvis ikke det sker gnidningsløst.

OnePlus 6T
Fingeraftrykslæseren i skærmen på OnePlus 6T driller os. Og hvad sker der lige for den XMEN-agtige animation?. Foto: Mobilsiden.dk

Ofte registrerer den ikke fingeraftrykket korrekt, så jeg skal prøve igen. Andre gange er den bare meget langsom, hvor det kan tage op til et par sekunder. Det lyder ikke af meget, men det føles som lang tid. Specielt i forhold til de normale fingeraftrykslæsere. Men ifølge OnePlus, så skulle den blive bedre, efterhånden som den lærer ens fingeraftryk at kende. Vi ser hvad der sker. Den X-MEN lignende animation der starter, når man sætter en finger på, synes vi virker useriøs til en ellers stilfuld telefon.

Første dag med OnePlus 6T er ellers gået godt. Den er hurtig og softwaren er lækker. Nu skal der kigges på kameraet og specielt det nye Nightscape. Læs med igen i morgen.

Læs også: Få fat i OnePlus 6T før alle andre

Sidste nye om temaet

Her finder du næste interessante vinkel i sagen. mobilsiden fortsatte historien. 30/10/2018 blev historien fulgt op med artiklen om Video: Vi pakker OnePlus 6T udKlik her for at gå til artiklen.. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..