Det kan du bruge NFC til

Web-TV: Bag forkortelse NFC gemmer sig en teknik, som gør hverdagen meget lettere. Se her, hvad du kan bruge NFC til i dagligdagen.

Det kan du bruge NFC til

NFC (Near Field Communication” er så småt begyndt at snige sig ind i mobilerne. Google Nexus S har NFC, det samme har Nokia C7 – hvilket dog først aktiveres, når mobilerne bliver opdateret med Symbian Anna.

Og selvom NFC mest lyder, som en “nørd teknik”, er der flere punkter, hvor det er yderst anvendeligt dagligdagen.

I ovenstående web-TV indslag viser vi tre praktiske eksempler fra hverdagen, hvor NFC pludselig giver stor mening – og hvor noget som før var besværligt, pludselig bliver meget let – også for dem der ikke har interesse i teknik.

Hold mobilerne tæt på hinanden

Med NFC kan man f.eks. let aktivere overførsel af billeder fra én mobil til en anden, uden først at skulle parre dem via Bluetooth.

Det eneste man skal gøre, er at holde mobilerne tæt op ad hinanden.

Man kan også parre et headset (der har NFC) med en mobil, blot ved at lade dem røre hinanden – og det er muligt, at få et link til en hjemmeside, blot ved at holde mobilen op mod en tag-brik.

Det kunne f.eks. være, at man satte NFC-tags på reklamer i bybilledet – og på den både, gjorde reklamen interaktiv for de brugere, der rørte reklamen med mobilen.

NFC er også teknikken der gør det muligt, at betale for varer i forretninger – eller f.eks. købe en cola i en sodavands-automat.

Læs også:
 – Samsung Galaxy S II kommer uden NFC