DRs TV på vej ud på mobilen

DR planlægger en ny web-applikation til efteråret, som kan streame DRs video-indhold.

DRs TV på vej ud på mobilen

Det er efterhånden et års tid siden, DRs betalab afslørede, at man arbejdede på en HTML5-applikation, der kunne streame DRs videoindhold.

Siden da er der løbet meget vand i åen, og DR har sågar været nødt til at lukke en konkurrent ned, som var hurtigere end DR selv, til at udvikle en løsning, der kunne streame DRs indhold på mobiltelefoner.

Men nu fortæller DR, at de kommer med en web-appliation, der kan streame indholdet fra tjenesten DR.NU. Det skriver Comon.dk.

Både til tablets og smartphones

Den nye applikation kan streame i adaptive bitrate til både smartphones og tablets, hvilket betyder, at kvaliteten altid tilpasses den tilgængelige båndbredde. Derved opnås altid den optimale billedkvalitet, uanset om man benytter 3G eller trådløst netværk.

DR har endvidere valgt at skrotte Adobe Flash formatet, og vil udelukkende streame i videoformatet H.264.

Applikationen indeholder udover adgang til DR.NU også en TV-oversigt, og den vil blive lanceret i to versioner optimeret til henholdsvis tablets og smartphones.

Mere om emnet

Sagens videre forløb om emnet. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 7/7/2011 gik vi videre med en artikel om Android-mobiler overbelaster mobilnettene – Artiklen kan læses her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..