Første test: så meget hurtigere er Snapdragon 845

Qualcomms Snapdragon 845 processor bliver en årets mest udbredte topprocessorer. Første tests indikerer, hvor meget hurtigere den er blevet.

Første test: så meget hurtigere er Snapdragon 845

Chipproducenten Qualcomms Snapdragon 845 processor bliver med al sandsynlighed den mobilchip som vil finde vej til flest toptelefoner i 2018. I dag er selskabets topprocessorer at finde i modeller fra Samsung, Sony, Motorola, LG, OnePlus og mange flere.

Derfor vækker de første test af mobilplatformen publiceret af netmediet Anandtech opsigt, for processoren ser allerede nu ud til, at dominere i langt de fleste discipliner.

Testen er baseret på en udviklerplatform fra Qualcomm, men den giver allerede nu klare indikationer om hvad mobilåret 2018 vil have i vente til mobilentusiasterne.

Se også:  Qualcomm afslører næste års processor: Snapdragon 845

Over30 pct. højere ydelse

Som det efterhånden er sædvane, bringer en ny generation af processorer et performance boost. Her overrasker Qualcomm dog lidt, ved at give en gennemsnittelig boost i ydelse på knap en tredjedel. Snapdragon 845 falder dog en kende under Qualcomms egne løfter om op til 48 pct højere ydelse.

Til spil og andre opgaver som kræver høj 3D-ydelse er Snapdragon 845 ofså styrket med en ny Adreno 630 GPU. Denne leverer også et boost på omkring en tredjedel over sin forgænger, hvilket får Snapdragon 845 til at placere sig i eller nær toppen af samtlige grafik-benchmarks.

Du kan se et udpluk at de vigtigste resultater herunder, eller hele den detaljerede test på Anandtech.com.

Snapdragon 845 bench
Foto: Anandtech.com

Nøgletal mangler

Hvordan Snapdragon 845 vil performe i 2018-smartphone kommer an på en anden, yderst vigtig nøgleparameter: strømforbruget.

Her kan netmediet ikke teste på platformen direkte, men ved en hurtig måling konkluderer mediet at processoren trækker mellem 1 og 4 watt under belastning – et strømforbrug som er sammenlignelig med den eksisterende Snapdragon 835.

Læs også:  Qualcomm: Vores Windows-laptops holder strøm i dagevis