Galleri: Sådan ser Samsungs udgave af Android 8.0 Oreo ud

Betaudgaven af Samsung Experience 9.0, baseret på Android 8.0 Oreo, viser hvad der er at se frem til, når softwaren ruller ud i starten af 2018.

Galleri: Sådan ser Samsungs udgave af Android 8.0 Oreo ud

Mens ejere af Samsung-smartphones endnu venter på at modtage Android 8.0 Oreo, har ejere af Galaxy S8 og S8+ i blandt andet USA og Storbritannien i disse uger mulighed for at smugkigge på softwaren i form af en betaordning.

Derfor er det allerede nu muligt at få et godt billede af, hvordan Android 8.0 Oreo til Samsungs smartphones kommer til at se ud, og hvad der derfor er at se frem til.

Læs også: Samsung: Android 8.0 Oreo klar i starten af 2018

Ligesom flere andre producenter tilpasser Samsung Android-softwaren en hel del i forhold til, hvordan den rene Android-software til blandt andet Googles mobiler ser ud. For et års tid siden skiftede Samsungs software navn fra TouchWiz til Samsung Experience. Den nye betaudgave af Oreo er version 9.0, og der er, som altid, en masse ændringer – ikke kun fra Google, men også fra Samsung selv.

Hjemmesiden XDA-developers har samlet et galleri af de hidtil største ændringer, der er opdaget i Samsung Experience 9.0 baseret på Android 8.0 Oreo. Også hjemmesiden Sammobile kører en større artikelserie, hvor du meget detaljeret kan følge alle ændringerne, der er spottet i den nye software.

Nedenfor følger således et galleri, hvor du kan se den software, der kommer til Samsungs topmodeller i starten af 2018.

Samsung Experience 9.0
Foto: XDA-developers.com

Er formentlig klar i første kvartal i Danmark

Når opdateringen ruller ud, må det formodes at være Galaxy Note 8, Galaxy S8 og Galaxy S8+, der modtager Android 8.0 Oreo som de første. Herefter følger Galaxy S7 og S7 edge formentlig.

Indtil videre er det usikkert præcist hvornår opdateringen ruller ud til Samsungs mobiler, da producenter – heriblandt Samsung – sjældent oplyser et nærmere tidspunkt for udsendelse af Android-softwareopdateringer.

Læs også: Android 8.0 Oreo: Se om din mobil opdateres – og hvornår

Et kig på sidste års udrulning af Nougat-softwaren kan dog give et fingerpeg om, hvordan udrulningen af Oreo vil foregå.

Sidste år udgav Samsung den første betaudgave af Nougat i slutningen af november, hvorefter betaordningen blev afsluttet i slutningen af december. Den 4. januar begyndte Samsung en begrænset udrulning af Nougat til Galaxy S7 og S7 edge, men den endelige udrulning i Danmark fandt først sted i starten af marts. Det mest sandsynlige vil altså være at sigte efter udrulningen af Oreo til de første Samsung-mobiler i løbet af 1. kvartal.

I hvert fald begyndte Samsung betaordningen med Oreo den 2. november, så måske kan softwaren endda rulle ud en måned tidligere end i fjor.