Gemini-PDA: Laptop og mobil i en og samme maskine

Planet Computers genopliver PDA-konceptet med Gemini PDA - en telefonbærbar der kører både Android og Linux.

Gemini-PDA: Laptop og mobil i en og samme maskine

Britiske Planet Computers er i færd med at genoplive et koncept som i lang tid så ud til at være henvist til historiebøgerne: PDA’en, den personlige digitale assistent.

Konceptet som har rødder fra før smartphonens æra, og går ud på at forene kvaliteter fra bærbarverdenen – såsom et fuldt tastatur – og klemme dem ned i lommeformat. Måske husker du hedengangne Nokia Communicator eller Psions Series 5 lommecomputere.

Idéen genoplives nu af den lille britiske mobilproducent, som på indiegogo har iværksat salget af deres Gemini-PDA, en telefon/laptop hybrid der minder om 90’ernes og 0’ernes produktive PDA-enheder.

Læs også:  Disse Windows-laptops med mobil-CPU holder strøm i dagevis

En mini-laptop

Designet tager udgangspunkt i et foldbart kabinet, hvor et stort 18:9 Full HD+ display åbenbares når enheden klappes op. Under denne dukker et minitastatur op, samt en dedikeret knap til at aktivere Googles Assistant.

Softwaren er baseret på Android (versionsnummeret er ikke oplyst) og skulle læne sig tæt op af originalen fra Google. Gemini giver samtidig mulighed for at dual-boote med Linux ombord og derved få en fuld desktop oplevelse ud af maskinen.

To USB-C porte ombord giver samtidig mulighed for at tilslutte tilbehør som display, tastatur, mus og meget andet til enheden.

Herligheden drives frem af en ti-kernet processor signeret af Mediatek som snurrer med op til 2,6GHz sammen med sine 4GB RAM.

Gemini PDA’en kommer i en variant med og uden mobilnetværk, hvor sidstnævnte understøtter telefonfunktioner samt 4G-netværk. Priserne starter ved 299 amerikanske dollars for Wi-Fi versionen, mens 399 dollars giver 4G-forbindelse.

PDA’en kan bestilles via selskabets Indiegogo hjemmeside.

Se også:  Ny Samsung DeX feature: får fuld Linux-desktop

Planet Computers Gemini PDA
Foto: indiegogo

Specifikationer Gemini PDA

Mål: 171,4 x 79,3 x 15,1 mm
Vægt: 320 gram
Display: 5,99” Full HD+ (403 PPI)
Ydelse: Mediatek deca-core (2+4+4 kerner op til 2,6 GHz)
Batteri: 4.220 mAh, 2xUSB-C stik
Netværk: Wifi only eller WiFi+2G/3G/4G
Øvrigt: Fuld tastatur, klaptelefon
Farver: sølv eller guld (special edition)
Pris: Fra 299 USD