Hound: Ny personlig assistent, der forstår dig bedre

SoundHound lancerer Hound, der er en personlig assistent, som med en egenudviklet talegenkendelse bedre forstår, hvad du siger.

Hound: Ny personlig assistent, der forstår dig bedre

Du kender muligvis SoundHound, som er en stor spiller blandt tjenesterne til at lytte til musik og genkende, hvad du hører. Nu vil firmaet bag være en lige så spiller på markedet for personlige assistenter med en stemmeassistent til Android og iOS, der forstår dig endnu bedre end konkurrenterne.

I de nuværende personlige assistenter som blandt andet Siri, Google Now og Cortana må du ofte gøre dine kommandoer let forståelige med særlige formuleringer. Den tendens gør Hound op med, som forstår, hvad du siger som hvis du snakker med enhver anden person.

Læs også: Microsofts assistent, Cortana, på vej til Android og iOS

For appen Hound betyder det, at du kan sige lange og komplekse ting, som kræver avancerede algoritmer for at afkode, hvad der rent faktisk menes. Hvis du eksempelvis spørger Google Now, Siri eller Cortana efter restauranter, der ikke er kinesiske, får du kun vist kinesiske restauranter. Hound forstår dog netop, at du vil se alle andre end kinesiske restauranter.

Du kan også stille flere kriterier på en gang som eksempelvis dette: ”Find et hotelværelse til mig, der koster mere end $300, men mindre end $400, har WiFi, aircondition, der afhenter mig fra lufthavnen, og vis mig ikke værelser, der ikke har aircondition”, og på få sekunder får du præcise og brugbare resultater.

Læs også: iOS 8.3 er ude med dansk Siri-understøttelse

Foruden de mere tekniske kommandoer kan du også udføre alle de gængse af slagsen, som du kan forvente af en personlig assistent. Det kan være vejret, et telefonopkald, en tekstbesked eller navigation til et sted.

Det hele præsenteres i en let overskuelig app på samme måde, som du kender det fra øvrige assistenter med en stor søgeknap til at aktivere stemmegenkendelsen. Du må dog undvære en stemme til at fortælle dine resultater tilbage. Hound fokuserer kun på at forstå og behandle dine kommandoer bedre end de nuværende løsninger.

Læs også: Google Now er netop kommet på dansk

På iOS får du heller ikke samme dybe integration som med Siri, hvor du ved at holde Home-knappen nede kan aktivere funktionen. Du bliver her nødt til at have appen åben.

Åben for invitationer

Appen er allerede klar til Android og kommer senere til iOS, men da det fortsat er en beta, bliver du nødt til at få fingrene i en invitation for at kunne bruge Hound.

Sådan en får du fat i på den officielle hjemmeside, hvor du kan anmode om en, der passer til dit styresystem. I din mailindbakke vil der senere dukke en kode op, som du skal indtaste i appen – og så er du kørende.

Se nedenfor en demonstration af, hvad den nye Hound-app kan finde frem til dig.