Huawei ansat anholdt for spionage i Polen

Huawei er landet i endnu en uheldig sag om spionage. En ansat er netop blevet anholdt for spionage i Polen.

Huawei ansat anholdt for spionage i Polen

Huawei, der kæmper med at fastholde tilliden hos myndigheder og teleselskaber i flere vestlige lande, bliver nu ramt af endnu en uheldig sag om spionage, skriver Ekstra Bladet.

Kineseren skulle angiveligt være ansat hos Huawei, og er nu blevet anholdt for spionage. Ifølge det polske nyhedsbureau PAP, så er både en kineser og en polak blevet anholdt med mistansken om spionage. 

Huawei er allerede flere steder under mistanke om spionage, på vegne af kommunistiske diktatur i Kina. Om der i denne sag bliver lavet spionage for producenten selv eller på andres vegne, er endnu uvidst.

Læs også: Huawei overhaler snart Apple globalt

Polsk sikkerhedstjeneste ransager Huaweis kontor

Den polske sikkerhedstjeneste, bekræfter til PAP anholdelserne, men nævner ikke firmaet kineseren arbejder for. Kun at det er en større elektronikvirksomhed. 

“Polakken er en person, der er kendt i kredse, der har at gøre med cybervirksomhed,”

Udtaler Maciej Wasik, der er vicedirektør i sikkerhedstjenesten, til PAP. Huaweis kontor i Polen er blevet ransaget af sikkerhedstjenesten i fredags. Forhåbentlig ved vi snart mere om denne sag.

Det er ikke gode nyheder for Huawei, der allerede kæmper med bl.a. et bekymret Storbritannien, USA og Norge. Norge vil muligvis boykotte og forbyde at bygge infrastruktur med Huaweis teknik. 

Læs også: Huawei irettesætter medarbejdere for tweet via iPhone