Huawei lancerer muligvis deres Android-alternativ til efteråret

Huawei har siden 2012 arbejdet på deres eget styresystem som er fuldt ud kompatibelt med alle Android-applikationer.

Huawei lancerer muligvis deres Android-alternativ til efteråret

Denne uge er startet med én altoverskyggende historie, handelsforbuddet mellem amerikanske selskaber og kinesiske Huawei, som blandt andet har resulteret i, at Google har inddraget Huaweis licens til at bruge Android-platformen.

Læs også: Huaweis Android-licens genoprettet i en kort periode

Den amerikanske regering har dog allerede lempet lidt på forbuddet og tillader nu, at amerikanske fortsætter med at handle med Huawei, i hvert fald i de kommende 90 dage. Huawei virker dog til at være forberedte, hvis forbuddet genoprettes og Android-licensen igen inddrages. Huawei har nemlig abrjdet på at udvikle deres eget styresystem siden 2012.

huawei mate x
Huawei Mate X bliver lanceret som planlagt. Foto: Huawei

Ifølge det kinesiske medie, Caijing, har Huaweis direktør, Richard Yu, afsløret detaljer om Huaweis eget styresystem. Styresystemet bliver angiveligt tilgængeligt til efteråret eller tidligt i 2020 på computer, telefoner, tablets, smart-TV, wearables og i biler. Det kommende styresystem vil være kompatibelt med alle Android-applikationer, som også vil kunne genkompileres for at forbedre ydeevnen. Det er en ret stor nyhed eftersom andre Android-alternativer, såsom Tizen, ikke understøtter Android-applikationer direkte fra udvikleren.

Læs også: Huaweis stifter: USA undervurderer os

I kølvandet på nyheden om, at Google har inddraget Huaweis licens, er mange gået ud fra, at Huawei ville bygge deres fremtidige styresystemer på Android Open Source Project som er frit tilgængeligt. Hos flere medier spekuleres der dog i, hvorvidt Huawei overhovedet kan bruge et styresystem, hvor copyrightindehaveren er et amerikansk firma. Det problem har Huawei altså elimineret med deres egen platform.

Huawei fortsætter som planlagt

Herhjemme er Huawei ultra-populær, på linje med Apple, Samsung og OnePlus, og det samme billede tegner sig over hele verden. Derfor blev gårsdagens nyheder også mødt af en vis frygt for, at folk om lidt står med mere eller mindre ubrugelige smartphones. Så galt går det dog ikke med allerede eksisterende enheder. Her har både Huawei og Google forsikret om, at enheder der allerede er på markedet fortsat vil understøtte Android-applikationer og modtage sikkerhedsopdateringer.

Læs også: Huawei kommer med officiel udtalelse efter handelsforbud

Hvis man har fulgt lidt med på Mobilsiden i de seneste dage, har man nok opdaget, at vores chefredaktør faktisk befinder sig hos Huawei i Kina. Derfra har vi fået den melding, at Huawei fortsætter som hidtil. Det vil sige at kommende enheder, såsom den foldbare Huawei Mate X, vil blive lanceret efter planen.