Huawei P smart (2019) får nyt, farverigt design og notch

Billeder af næste års Huawei P smart er blevet lækket. De viser et helt nyt design med en farverig blå-turkis bagside og en skærm med hak i toppen.

Huawei P smart (2019) får nyt, farverigt design og notch

Huawei er på vej med en efterfølger til den vældig populære discountsmartphone P smart. 2019-udgaven af telefonen er netop blevet lækket på den tyske hjemmeside Winfuture.

Det er Twitter-tipseren Roland Quandt, som via hjemmesiden har lækket en række pressefotos af den kommende P smart fra Huawei.

Læs også: Huawei går all-in i 2019: quadkamera og 10x optisk zoom

På billederne ses et noget anderledes design end sidste års model. Den gamle P smart fra foråret er udført i metal, men den kommende telefon, som har kodenavnet ”Potter”, får en bagside af glas i stil med P20-serien. Faktisk er der ganske mange ligheder med 2019-udgaven af P smart og P20-serien. P smart kommer nemlig i en ny, farverig variant, der går fra en turkis farve i toppen til en blå farve i bunden.

Hvis man ikke er til den opsigtsvækkende variant, vil der også være mulighed for at vælge en sort variant.

Huawei P smart 2019
Foto: Winfuture.de

Når det kommer til fronten, sker der også noget nyt. Den næste P smart får nemlig et hak i skærmen, men dog et ganske diskret af slagsen. Lidt ligesom OnePlus 6T vil der kun være en ganske lille halvcirkel, der går ind over toppen af skærmen. Her er der plads til et enkelt frontkamera.

Skærmen i den nye P smart vokser fra 5,65 tommer til 6,2 tommer, og der er fortsat en Full HD-opløsning – dog en mere aflang af slagsen. Højde/bredde-formatet hedder nu 19,5:9, hvilket giver 1.080 pixels i bredden og 2.340 pixels i højden.

Læs også: Huawei vil åbne butik i Danmark

Huawei P smart (2019) bliver drevet af en ottekernet Kirin 710-processor. Den består af fire Cortex-A73-kerner med en hastighed på op til 2,2 GHz samt fire langsommere og mere strømbesparende Cortex-A53-kerner med en hastighed på op til 1,7 GHz. Den vil komme i varianter med 3 GB RAM + 32 GB lagerplads og 4 GB RAM + 64 GB lagerplads.

Det er endnu uvist, hvordan det dobbelte kamera i den næste P smart kommer til at blive. Til gengæld vides det, at batteriet forøges en lille smule til 3.320 mAh, og at den kommer med Android 9 Pie ud af boksen. Dog ventes den fortsat at komme med MicroUSB.

Den europæiske pris på den nye P smart ventes at blive 250 euro. Der har dog også tidligere været forlydender om en europæisk pris på 200 euro.