Huawei tjener mindre til trods for massiv fremgang

2016 har været et godt år for den kinesiske smartphoneproducent. Salget er boomet, men indtjeningen halter efter.

Huawei tjener mindre til trods for massiv fremgang

Den kinesiske smartphone-producent er gået markant frem igennem det seneste år. Produkter som Huawei P9 og de seneste Mate-stormobiler er faldet i mobilkøbernes smag, hvilket har boostet styksalget med omkring 30 procent.

Mens producenten dermed har cementeret sin plads som verdens tredjestørste mobilproducent bag Samsung og Apple, har væksten været på bekostning af indtjeningen.

Nye tal fra som The Information peger nemlig på, at indtjeningen ikke har fulgt med væksten, men derimod er gået på retræte. Profitten er fra 2015 til 2016 dalet fra 2,2 til 2,0 mia. dollars, markant under målsætningen på 2,5 mia. som selskabet ellers stillede efter.

Selve omsætningen er dog gået væsentligt frem med en vækst på 42 procent til i alt 26 mia. dollars igennem selvsamme periode.

Her peger The Information på en række faktorer bag det dalende overskud, herunder stigende omkostninger til komponenter og en voldsom stigning i omkostninger til markedsføring.

Læs også:  Huawei stormer frem i Danmark: Fordobling af salget på ét år

Rekordoverskud i 2017

The Information skriver, at Huawei vil bestræbe sig på at skære i flere af selskabets omkostninger, navnligt udgifter til markedsføring og salgskanaler, hvor selskabet traditionelt har ydet store rabatter til operatører.

Internt er målsætningen optimistisk, med en forventning om at fordoble 2017-overskuddet til i alt 4 mia. dollars. Huawei kan derfor forventes at blive mindre synligt som selskab i deres færd med at øge overskuddet.

Se også:  Huawei Mate 9 Pro – Årets stærkeste smartphone [TEST]