Intels nye, smarte brille ligner rent faktisk en brille

Chipproducenten Intel viser dets smarte brille, Vaunt, frem. Den projicerer et billede i din nethinde, men ligner og føles stadig som en almindelig brille.

Intels nye, smarte brille ligner rent faktisk en brille

Googles smarte brille, Google Glass, blev aldrig en succes, da brillen først og fremmest lå ret langt væk fra udseendet på en traditionel brille, men også fordi konceptet skabte en del kontrovers, især omkring privatliv.

Læs også: Google Glass er tilbage – nu med en klarere strategi

Chip-producenten Intel har nu løftet sløret for sit bud på en smart brille, der er væsentlig mere elegant end Googles brille.

Intels brille, som har fået navnet Vaunt, er nemlig fuldstændig blottet for alle de features, som gjorde Google Glass unik, men som også gjorde det til et produkt, som ikke ligefrem fik en til at se kønnere ud.

Intel Vaunt smart brille
Foto: Theverge.com

Intels mission er anderledes end Googles. Den nye brille er tænkt som en brille, der både skal ligne og føles som en normal brille. Derfor har en af hovedmissionerne også været at holde vægten under 50 gram, hvilket dog stadig er lidt mere end en traditionel brille. Googles brille føjede 33 gram oven på den brille, man i forvejen bar og var således noget tungere.

Udseendemæssigt bærer Vaunt-brillen slet heller ikke præg af, at den gemmer på smart teknologi. Den ligner umiddelbart en helt normal brille, og den er også lavet med henblik på, at der skal indsættes rigtige brilleglas med styrke i.

Kun på to punkter skiller Intel Vaunt sig ud fra en ikke-smartbrille. På den nuværende prototype, som er vist frem til The Verge, er der påført klistermærker og delnumre, hvilket dog ikke vil vise sig i den færdige udgave. Dernæst ser den forreste del af hver brillestang en anelse tykkere ud end på normale briller. Det skyldes, at det er her, teknologien gemmer sig.

Intel Vaunt smart brille
Foto: Theverge.com

Projicerer et billede ind i din nethinde

Det eneste, som Intel Vaunt kan, er at vise informationer i dit synsfelt. Der er ingen ekstra knapper eller noget, du kan interagere med. Den viser blot informationer, og det gør den på en ret smart måde.

”Vi bruger holografisk nivellering indlejret i linsen til at reflektere den korrekte bølgelængde tilbage til dit øje. Billedet kaldes nethindeprojektering, så billedet er rent faktisk ‘malet’ i bagsiden af din nethinde,” siger Jerry Bautist, som leder teamet bag Intel Vaunt.

Læs også: Nu kan du købe Snapchats skøre smartbriller

Selve projektoren viser et rødt billede med en opløsning på 400 x 150 pixels, men det viser sig kun i det nederste område af din nethinde uden overhovedet at være forstyrrende, lyder det fra The Verge, som har afprøvet brillen. Når man holder ens øjne i en afslappet position, vil man ikke blive forstyrret af billedet. Det er først synligt, når man kigger 15 grader nedad.

Brillen kommunikerer med mobilen via Bluetooth, så den kan på den måde vise relevant indhold – noget der vil blive arbejdet på i fremtiden. Den kan på nuværende tidspunkt holde strøm i 18 timer og virker både om dagen og natten. Den har også både et accelerometer og kompas til at registrere hovedbevægelser.

Det er endnu uvist, hvornår brillen bliver udgivet i en færdig udgave. Det er tydeligvis fortsat en tidlig prototype, og lige nu er brillen da også udført i en plastikfinish, der kan forbedres yderligere. I hvert fald bliver det interessant at følge Intels modsvar til Google Glass i fremtiden.