Kinesisk producent viser smart skub op-design frem

Producenten DOOGEE har fundet den måske mest elegante løsning på, hvordan man får plads til både mest mulig skærm og sensorer og kamera på fronten.

Kinesisk producent viser smart skub op-design frem

Det seneste års tid har smartphoneproducenterne stået i kø for at sprænge grænserne for, hvor meget skærm man kan mase ind i en smartphone. En af løsningerne har været at lave de meget omtalte hak i skærmen, så et lille område med sensorer, frontkamera og højttaler dækker et stykke af den øverste del af skærmen.

Andre producenter har forsøgt sig med frontkameraet under skærmen eller med et kamera, der titter frem fra toppen.

Men måske er der en meget mere elegant løsning på ”problemet”, så man får en front, der nærmest består af 100 % skærm, men samtidig har nem adgang til frontkameraet og andre sensorer.

DOGEE Mix 4: 97 % skærm

Den kinesiske producent DOOGEE har nemlig demonstreret sin seneste prototype i samarbejde med en YouTube-bruger, der har pakket telefonen op foran kameraet – se videoen her. DOOGEE Mix 4, som telefonen hedder, er en prototype, der formentlig ikke ser dagens lys før december måned, da Mix 3 først ventes at blive præsenteret i juni måned. DOOGEE lancerer nemlig næste generation efter kun et halvt år.

Det noget usædvanlige og meget tidlige smugkig viser en noget speciel konstruktion, som leder tankerne tilbage til de tidlige 00’er, hvor mobilproducenterne eksperimenterede med de mest mærkværdige telefondesigns og formfaktorer.

DOOGEE Mix 4
Foto: YouTube.com (Mrwhosetheboss)

DOOGEE Mix 4 er nemlig en form for skub op-smartphone, hvor den bagerste halvdel kan skubbes op – eller den forreste del ned, om man vil. De to dele kan skubbes omkring en centimeter væk fra hinanden, og det gør, at ”forsiden” af den bagerste del med et frontkamera og sensorer titter frem ovenover skærmen. Med et lille elegant skub med hånden er man dermed klar til at tage et selfie, og i de mange perioder, hvor frontkameraet ikke er i brug, er det skjult.

En fordel ved denne designløsning er, at det vil være ganske svært at blive (eller føle sig) overvåget via frontkameraet, da det, som nævnt før, er dækket til, når det ikke er i brug. En ulempe ved designet er dog, at man ikke kan låse telefonen op med ansigtsgenkendelse, uden at man skal skubbe telefonen op. Mekanisk slid kan også være en bekymring for mange.

Læs også: Vivos vilde konceptmobil, APEX, bliver en realitet

Derudover er telefonen også en anelse tykkere end den gennemsnitlige topmodel (11 millimeter), men omvendt gør designet, at den er markant lavere og smallere end andre smartphones med samme størrelse skærm. Fingeraftrykslæseren er nemlig skjult under skærmpanelet, så der er med andre ord kun skærm og en meget tynd kant på 0,1 mm rundt om den. DOOGEE Mix 4 estimeres til at have hele 97 % af fronten dækket af skærmen.

I videoen sammenlignes prototypen også med Samsung Galaxy S9+ og Xiaomi Mi Mix 2, hvor det tydeligt ses, hvor stor en forskel det gør, at sensorerne kan skjules i panelet bag skærmen.

DOOGEE Mix 4 ventes som bekendt at få debut en gang i december måned, hvis producenten følger sit hidtidige lanceringsmønster.