Meizu lancerer ny turboladning: Fra 0-100 % på 20 minutter

Producenten Meizu er klar med lynhurtig opladning. Den nye teknologi oplader et 3.000 mAh batteri fra 0-100 % på kun 20 minutter ved hele 55 watt.

Meizu lancerer ny turboladning: Fra 0-100 % på 20 minutter

I løbet af de seneste år har der været tæt konkurrence mellem mange smartphoneproducenter og firmaer som Qualcomm om at levere hurtigere og hurtigere opladning til smartphones.

Blandt de hurtigste smartphones klares en fuld opladning på cirka 120 minutter, men snart vil en halvanden times opladning næppe føles så hurtig. Smartphoneproducenten Meizu er nemlig klar med en helt ny ladeteknologi, der for alvor sætter skub i tingene.

Læs også: Oppo lancerer verdens hurtigste opladning af smartphones

Teknologien går under navnet Super mCharge og er en videreudvikling af producentens eksisterende mCharge-ladeteknologi. Nu er den dog i stand til at oplade et 3.000 mAh stort batteri fra 0-100 % på blot 20 minutter.

Det sker samtidig med en temperatur, der aldrig overstiger 39 grader, hvorimod Qualcomms Quick Charge 3.0-teknologi ifølge Meizu topper ved 44 grader. Og det er endda på trods af, at Super mCharge leverer tre gange så stor mængde strøm på 55 watt (11 volt/5 ampere) i forhold til Quick Charge 3.0 på maks. 18 watt.

For at det kan lade sig gøre, er en lang række komponenter i teknologien blevet forbedret markant. For det første foregår overførslen af strømmen langt mere effektivt end tidligere og uden lige så stort et tab af strøm i forhold til konkurrenterne. Hvor Quick Charge 3.0 eksempelvis har en effektivitet på 89 %, er Meizus nye Super mCharge helt oppe på 98 %.

Kablet er også forbedret drastisk. Selv om opladningen ’kun’ foregår ved 55 watt, understøtter det nye kabel helt op til 160 watt. Kablet er desuden udstyret med en såkaldt ”E-Mark”-chip anbefalet af USB IF-nonprofitorganisationen, som står bag USB-standarden. Chippen har til opgave hele tiden at overvåge overførslen af strøm og sikrer, at sikkerheden er i top. Der er indarbejdet en 10 trins-sikkerhedsmekanisme, og kablet alene er derfor tre gange dyrere at fremstille end ‘normale’ kabler.

Selve batteriet er også opdateret til at kunne klare den hurtige opladning fra 0-100 % på kun 20 minutter. Uden at komme ind på de nærmere detaljer oplyser Meizu, at fremstillingsprocessen er forbedret, så batteriet kan holde 80 % af sin kapacitet på 3.000 mAh efter 800 fulde op- og afladninger. Det bør derfor kunne holde i mindst to år, hævder Meizu.

Hvad angår ladehastighed tangerer Meizus nye Super mCharge-teknologi Oppos Super VOOC Flash Charge-teknologi, som producenten afslørede for et år siden. Her præsterede Oppo at oplade et 2.500 mAh batteri fra 0-100 % på kun 15 minutter. Det er altså hurtigere end den nye teknologi fra Meizu, men det er ganske vist også med et batteri, der er 17 % mindre.

Det er endnu uvist, hvornår teknologien vil være at finde i de første Meizu-smartphones. Der går formentligt endnu et år eller to. Oppos teknologi er den dag i dag endnu ikke at finde i nogen smartphones, så du må formentligt væbne dig med tålmodighed.