Microsoft lancerer Surface Go: en mindre og billigere Surface

Microsoft har lanceret Surface Go, som er den mindste, letteste og billigste Surface-computer nogensinde. Du kan allerede forudbestille den i Danmark i dag.

Microsoft lancerer Surface Go: en mindre og billigere Surface

I dag har Microsoft præsenteret en ny Surface-enhed, der går under navnet Surface Go. Det er Microsofts hidtil billigste, mindste og ikke mindst letteste Surface-produkt.

Surface Go er til dem, som måske i højere grad bruger tablet-delen i de nuværende Surface-computere end selve computerdelen. Konceptet er dog fortsat det samme med en tabletcomputer med Windows 10, hvor du kan docke et tyndt tastatur til og dermed bruge den som en fuldblodscomputer.

Læs også: Microsofts lommevenlige Surface-enhed bliver måske ikke til noget

Den mindre skærm på 9,6 tommer, dimensionerne på 23,4 x 17,5 cm og en vægt på kun 520 gram (uden tastatur) tilskynder i højere grad brugeren til at bruge den som en tablet end med de tidligere Surface-computere, som i sig selv dog også er forholdsvis lette og bærbare.

Skrabet hardware

Ser man uden om den ændrede formfaktor, minder Surface Go på mange måder om de øvrige Surface Pro-computere. Der er dog en noget mere skrabet mekanik at finde. I den billigste udgave får du en PixelSense-skærm med en opløsning på 1.800 x 1.200 pixels, hvilket giver en pixeltæthed på 217 pixels per tomme – en smule under Surface Pro med en pixeltæthed på 267.

Processoren i Surface Go er en Intel Pentium 4415Y-processor, som ikke skulle være nær så højtydende som den m3-7Y30-processor, som sidder i den billigste Surface Pro. Dertil kommer Surface Go med integrerede grafikkort Intel HD Graphics 615. De skrabede specifikationer afspejler sig også i mængden af RAM: 4 eller 8 GB LP-DDR3-RAM, der kører med en frekvens på 1.866 Mhz. Den billigste variant kommer også med 64 GB eMMC-lagerplads eller 128GB/256GB SSD-lagerplads.

Det er endnu uvist, hvor stort et batteri der sidder i Surface Go, men Microsoft lover op til ni timers brug.

Til gengæld får du et helt nyt hængsel-design på det store, karakteristiske støtteben på bagsiden, så computeren kan holde sig oprejst som en normal bærbar computer. De nye hængsler kan dreje op til 165 grader.

Af porte byder Surface Go på en ”Surface Connect”-port, som blot er en USB-C 3.1-port til både opladning, data, video osv. Den har også 3,5 mm jack og en microSD-kortlæser.

Surface Go
Foto: Microsoft.com

Microsoft Go: Pris og tilgængelighed i Danmark

Microsoft oplyser, at den nye Surface Go kan forudbestilles i Danmark allerede fra i dag den 10. juli. Den vil komme fysisk til salg i Danmark den 2. august og vil også senere hen være tilgængelig i en 4G-udgave. Den udgave, som Microsoft i dag har præsenteret, har nemlig kun Wi-Fi.

Microsoft har også oplyst, at Surface Go har en vejledende pris på 399 dollars. Der er endnu ikke oplyst nogen dansk pris, men den billigste Surface Pro koster eksempelvis 799 dollars eller 7.299 kroner i den danske Microsoft Store. Et bud på en dansk pris på den billigste udgave af Surface Go er dermed 3.699 kroner – eller måske 3.999 kroner.