Mobilbrug går ud over venskaber og familietid

Undersøgelse fastslår, at vi glor for meget på smartphone-skærmen. Halvdelen af danskerne mener, at det tager overhånd.

Mobilbrug går ud over venskaber og familietid

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Vi sharer, liker og deler med den. Vi fotograferer, læser nyheder og lytter til musik med den. Smartphonen er i den grad central i vores hverdag.

Men den hektisk aktivitet foran skærmen forhindrer os samtidig i at være nærverende. Det fastslår en ny spørgeskemaundersøgelse fra Epinion udarbejdet for Huawei Danmark.
I denne fremgår det, at over halvdelen af danskerne mener, at deres venner spenderer for meget tid foran det lille display når de er sammen.

Selv indenfor familien er der irritation at spore hos 44% af de adspurgte som mener, at deres familie bør bruge mindre tid på smartphonen når de er sammen med dem.
Især blandt de yngre mobilbrugere, opleves der frustration over, at vennerne er så meget på mobilen.

”Vores undersøgelse viser, at vi danskere ikke er så gode til at lægge mobilen fra os, når vi tilbringer tid sammen med vores venner. Det er især unge i aldersgruppen 18-35 år, der oplever dette. Faktisk er det hele 54% af danskerne i denne aldersgruppe, der synes, at deres venner bruger for meget tid på at kigge på deres smartphones, når de er sammen,” siger Marie Dam Feldborg, der er Senior Marketing Manager i Huawei Danmark.

Læs også: Ny milepæl: Huawei P9 er nu solgt i 9 mio. i eksemplarer

huawei be there infografik
Foto: Huawei Danmark

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Vær til stede – og læg smartphonen fra dig

For at komme den tendens til livs, søsætter det kinesiske selskab i disse dage kampagnen ”Be There”. Her opfordres alverdens mobilbrugere til at skrue ned for mobilbruget og op for nærværet med familien og vennerne i juledagene.

”Det kan lyde som et lidt omvendt budskab for en smartphoneproducent, men hos Huawei ønsker vi at styrke relationer mellem mennesker. Det gør vi i høj grad gennem vores produkter, og selvom de kan være svære at lægge fra sig, vil vi faktisk gerne opfordre til, at man gør det en gang i mellem,” slutter Marie Dam Feldborg.

Huawei er også nyhedsaktuelle med deres nyligt lancerede flagskibstelefon Mate 9 Pro, som senest høstede en topkarakter på mobilsiden.dk.

Se også:  Huawei Mate 9 Pro – Årets stærkeste smartphone [TEST]

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni