MobilePay opruster med smarte QR-koder

Danske Bank gør mobilkøb endnu lettere ved at introducere betaling gennem QR-koder placeret på dagligdagens produkter.

MobilePay opruster med smarte QR-koder

Danske Bank opruster sin MobilePay-app til mobilbetaling ved at indgå et samarbejde med det britiske firma, Powa Technologies, der står bag platformen PowaTag. Det skriver banken i en pressemeddelelse.

Læs også: MobilePay breder sig til fire nye butikker

Med PowaTag kan varer på blandt andet butikshylderne og andre produkter i dagligdagen få påført et ”tag” eller en QR-kode, som kan tale sammen med Danske Banks MobilePay-app.

MobilePay QR-kode
Sådan ser den betaling med QR-koder ud i den seneste version af MobilePay.

Køb varer med få klik

I den opdaterede app til Android, iOS og Windows Phone skal du ganske simpelt åbne MobilePay, hvorefter du skal klikke øverst til højre for at scanne objekter, som i et snuptag registreres.

Du stilles derefter om til købet i appen, som du skal bekræfte med et sædvanligt swipe. Alle dine betalingsoplysninger kender appen nemlig i forvejen.

Læs også: Nu kan du bruge Dankort til MobilePay-køb

“Partnerskabet med Powatag er helt nyt. Vores forhåbning er, at det på sigt kan løfte Mobilepay til et nyt niveau, hvor brugerne også kommer til at kunne anvende løsningen uden for landets grænser,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for Mobilepay.

Brugsscenarierne er foruden de påsatte tags i butikker også PowaTag-mærker i blade og kataloger fra reklamer, men det kan også være ved at lade teknologien lytte til tv-reklamer af produkter, som understøtter teknologien. Du føres derfra videre til MobilePay som med de normale tags.

Læs også: Nu kan du bruge Mobilepay i supermarkedet

“Mobilepay er på både nordisk og globalt plan en imponerende succes. Med Powatags unikke løsning håber vi at kunne bidrage til, at Mobilepay-brugere får en nem, sikker og hurtig adgang til at handle mobilt mange andre steder end i Danmark,” siger ophavsmand og CEO, Dan Wagner.

I Storbritannien, hvor PowaTag allerede er i brug, kan du scanne produkter fra over 1.200 forskellige brands og butikskæder. Der er derfor potentiale til at gøre køb af varer fra mobilen endnu nemmere ved rejsen til udlandet i fremtiden.

Med 2 millioner brugere af Danske Banks succesrige MobilePay-app til mobilbetaling er der grund til at tro, at disse PowaTag-mærker i samspil med MobilePay hastigt udbreder sig den kommende tid.