Mobilkunder flygter fra TDC

Et af Danmarks helt store teleselskaber er under pres, efter de private mobilkunder i stor stil siger farvel til TDC

Mobilkunder flygter fra TDC

Når man ser folk på gaden tale i mobiltelefon, så er det færre og færre gange, at det er en TDC-kunde, man har fået øje på. Selskabet kunne nemlig fortælle, at alene i det forgangne kvartal er antallet af private abonnementer på mobiltelefoni faldet med 23.000.

Læs også: TDC Erhverv: Fri tale i Europa

Det betyder, at TDC har tabt næsten 250 privatkunder om dagen i årets tredje kvartal. Samtidig er omsætningen pr. mobilkunde faldet, og det presser firmaets økonomi.

Af positivt nyt på TDCs mobilfront kunne firmaet dog melde, at man havde fået 13.000 nye mobilkunder i erhverssektoren. Det ændrer dog ikke på, at TDC samlet i sidste kvartal har mistet 10.000 kunder.

Økonomipilen peger den gale vej

Billedet er ikke meget bedre, når man ser på TDCs samlede økonomi. I sidste kvartal faldt TDCs omsætning med næsten 5 procent i forhold til året før.

Også fastnettelefoni er stærkt dalende. Sidste år mistede TDC 174.000 fastnetkunder, og lige nu er der omkring en million af disse tilbage hos TDC.

Læs også: Nyt teleselskab gør op med dumme netværk

Bredbånd og tv trækker til gengæld flere kunder til firmaet, og TDC har kunnet fortælle om henholdsvis 31.000 og 32.000 nye kunder på de områder.

TDC tjente dog stadig penge i sidste kvartal. TDC tjente knapt 1,2 milliarder kroner – en stigning i forhold til samme periode året før.