Mobilproducenterne er uklare om Android Jelly Bean planer

Samsung har flest svar om planerne for Android 4.1 Jelly Bean på deres produkter. De andre producenter er mere tøvende, når de spørges om den nye Android-version.

Mobilproducenterne er uklare om Android Jelly Bean planer

Så snart Google har introduceret en ny Android-version, starter kapløbet om hvem der først kommer på gaden med smartphones på den nye udgave. Og Android Jelly Bean er ingen undtagelse.

Læs mere om Android 4.1 Jelly Bean

Men mobilproducenterne er ikke særlig præcise, når det kommer til planerne for Jelly Bean.

Google har på pressemødet oplyst, at udrulningen af Jelly Bean starter i midten af juli måned til Galaxy Nexus, Nexus S samt Motorola Xoom.

Men det uklart om dette også betyder, at danske mobilkøbere, modtager opdateringen, på dette tidspunkt.

Samsungs planer

Overfor Mobilsiden.dk bekræfter Samsung, at de aktuelt undersøger hvilke produkter, som bliver aktuelle at opgradere til Android 4.1. Om Galaxy S III er på listen, er således ikke bekræftet.

Samsung vil først om et par uger modtage kildekoden til Android 4.1 fra Google, og først der, kan tilpasningen af softwaren til produkterne begynde.

Google frigav kildekoden til Android 4.0 Ice Cream Sandwich den 14. november 2011, og først fire måneder senere, nåede versionen ud til Samsungs hidtidige topmodel Galaxy S II. Hvis Galaxy S III opdateres til Android 4.1 kan der altså i teorien gå indtil november i år, før opdateringen rulles ud.

– ”Vi anser det for vigtigere at kunden får en så fejlfri software som muligt, fremfor at skynde os at presse en ny softwareversion igennem. Kvalitetssikring er vigtig for os,” fortæller Samsung.

Samsung vil benytte Android 4.1 på alle nye produkter, som fremadrettet bliver introduceret.

Android, Google, Jellybean, Slik
Her er jelly-beans. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

HTC: Mere information senere

HTC kan ikke på nuværende tidspunkt bekræfte, om nogle af de nuværende enheder, får en opgradering.

– ”HTC er historisk set kendt for at være hurtige med opdateringer til vore telefoner. I hvilket omgang, og hvornår det vil ske i forbindelse med Jelly Bean, vil vi offentliggøre på et senere tidspunkt. Vi har allerede i dag gjort en stor indsats for at sikre udbredelsen af Ice Cream Sandwich både med hensyn til opdateringer af ældre telefoner og lanceringer af nye,” siger Peter Frølund, nordisk direktør i HTC, til Mobilsiden.dk.

Peter Frølund ønsker ikke at kommentere på, om man vil benytte Android 4.1 på fremtidige enheder, da HTC ikke udtaler sig, om kommende lanceringer.

Update 23. juli 2012: HTC melder Jelly Bean ud til One X og S

– Ice Cream Sandwich er ikke ret udbredt

Huawei, LG, Lumigon: Ingen kommentarer

Den danske mobilproducent Lumigon, har ingen kommentarer til, om deres smartphone T2, når på gaden efter sommer med Jelly Bean.

Heller ikke Huawei har nogle udmeldinger om deres planer for opdateringen.

Sony svarer, at de i øjeblikket evaluerer på Jelly Bean og hvilket enheder, der vil være relevante at opdatere.

LG har ikke besvaret vores henvendelse med spørgsmål i denne sag.

Redaktionen har mere til historien

Fortællingen har egentlig ingen ende. Næste relevante historie kom her. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. d. 4/7/2012 fulgte vi artiklen op med en ny vinkling på emnet Samsung måske på vej med telefon med fysisk tastatur – Artiklen kan læses her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Smartphone..