Mobilsiden kårer: Årets streamingtjeneste

Hvilken streamingtjeneste klarer sig bedst i den tætte konkurrence herhjemme i Danmark?

Mobilsiden kårer: Årets streamingtjeneste

Som flere og flere streamingtjenester kommer til Danmark, stiger antallet af danskere, der streamer film, tv-serier, musik og andet indhold stødt. Nye spillere på markedet kommer til, og de etablerede streamingtjenester får mere konkurrence.

Hvad enten du har brug for at streame film og tv-serier eller musik og radio, er der noget for enhver smag og til de fleste aldersgrupper. Det store spørgsmål er blot hvilken streamingtjeneste, der hitter mest blandt Mobilsidens læsere.

Det kan du være med til at finde ud af ved at tage del i afstemningen nederst på siden, hvor du kan stemme på en af følgende streamingtjenester som den bedste i 2016.

OBS: Afstemningen finder du i bunden af siden.

Amazon Prime Video
Senest er webshopgiganten Amazons streamingtjeneste Amazon Prime Video kommet til Danmark. Her får du adgang til en bred vifte af nye tv-serier og indhold, bl.a. den egenproducerede tv-serie ”The Grand Tour” fra det tidligere Top Gear-team. Amazon Prime Video findes på smartphone og tablet (Android og iOS), computer og visse smart-tv.

Apple Music
Med sit enorme musikkatalog og billige familieabonnementer blev Apple Musik sidste år lynhurtigt et alternativ til Spotify. Apple Music koster 99 kroner om måneden og er understøttet på smartphone og tablet (Android og iOS), computer, Apple TV og Apple Watch.

C More
Med C More får du et stort katalog af de største blockbustere og tv-serier fra bl.a. amerikanske AMC og HBO samt C Mores egne seks tv-kanaler. C More Film og Serier koster 89 kroner om måneden, C More Golf med PGA Tour koster 59, mens du kan få begge for 129 kroner om måneden og spare 19 kroner. C More er både tilgængelig på computer, tablet og smartphone (Android og iOS) samt igennem visse tv-operatører.

Deezer
Deezer tilbyder en gratis, men begrænset musikstreaming af 40 mio. numre samt et abonnement uden reklamer for 99 kroner om måneden, som er understøttet på Android, iOS, Windows Phone, computer og på visse tv.

Dansk Filmskat
Nordisk Film er repræsenteret med endnu en streamingtjeneste kaldet Dansk Filmskat, hvor du for 49 kroner om måneden får adgang til danske filmklassikere med adgang til nye film hver uge. Dansk Filmskat virker på computer, smartphone og tablet (Android og iOS) med Chromecast og AirPlay, Playstation, Apple TV 4 og visse smart-tv.

DR TV og Radio
På computer, smartphone, Apple TV, PlayStation og smart-tv kan du streame Danmarks Radios seneste programmer kvit og frit. DR TV-appen til Android og iOS understøtter også både Chromecast og AirPlay. Også streaming af musik kan lade sig gøre både med DR Radio og DR Musik.

HBO Nordic
HBO Nordic giver adgang til mere end 4.000 anmelderroste HBO-afsnit på en masse platforme: computer, smartphone og tablet (Android og iOS) med Chromecast og AirPlay. PlayStation, visse smart-tv samt Apple TV er også muligt for 79 kroner om måneden.

Min Bio
Nordisk Film står bag Min Bio, som er rettet mod det yngre publikum. Her får du for 49 kroner adgang til 800 forskellige serieafsnit til børn. Understøttede platforme er smartphone (Android, iOS, Kurio) sammen med Chromecast og AirPlay samt visse smart-tv og PlayStation.

Netflix
Den største spiller i Danmark og på verdensplan, Netflix, tilbyder både film og tv-serier på et væld af platforme: smartphone og tablet (Android, iOS, Windows) med Chromecast-understøttelse, computer, Blu-ray-afspiller samt smart-tv og konsol. Prisen er 79 kroner om måneden.

Plejmo
Den nordiske streamingtjenesten Plejmo er lidt anderledes end andre. Her tegner du intet abonnement, og der er heller ingen reklamer. I stedet køber du adgang til film enkeltvis, og her varierer priserne meget alt efter hvor nye de er. Kataloget rummer over 4.000 forskellige film fra alle de store filmselskaber.

Spotify
Når det gælder streaming af musik, er Spotify hos mange et hit med over 30 mio. sange og mulighed for en gratis, reklamefinansieret udgave eller en Premium for 99 kroner om måneden. Spotify findes til computeren, smartphonen og tabletten (Android og iOS).

Telia TV
Her får du en kombineret løsning bestående af flow-tv med 15 tv-kanaler, hvor flere kan tilkøbes, samt 4.000 forskellige film, der kan lejes for et beløb mellem 9 og 49 kroner. Telia TV kører på smartphone og tablet som app til Android, iOS og Windows Phone samt på computer i browseren. Prisen ligger på 99 kroner om måneden.

TV2 Play
Hvis du er til TV2s kanaler og programmer, kan du også se alle disse med TV2 Play. On Demand koster 59, live-kanalerne koster 99 og hele pakken koster 129 kroner om måneden. TV2 Play kan ses på smartphone og tablet (Android og iOS) med Chromecast, computer og visse smart-tv.

Viafree
Med en anden model, der er finansieret omkring reklamer, kan du gratis benytte Viafree (det tidligere TV3 Play) til at se tidligere sendte TV3-programmer. Streamingtjenesten fungerer på computer og som app til smartphone (Android og iOS).

Viaplay
Viaplay lader dig streame tv-serier, børneprogrammer, film og sport, hvor dele af indholdet dog kan kræve tv-pakker eller tilvalgskanaler. For 89 om måneden kan du se det store katalog på computer, smartphone og tablet (Android og iOS) med Chromecast og AirPlay, PlayStation og Xbox, visse smart-tv og tv-bokse.

WiMP/TIDAL
Den norske musikstreamingtjeneste, WiMP, som er slået sammen med TIDAL, tilbyder også et stort katalog for 99 kroner om måneden og en særlig HiFi-udgave for 199 kroner om måneden i browser, på computer og til iOS og Android.

YouSee Musik
Med et YouSee-abonnement får kunder adgang til et stort musikkatalog via YouSee Music, som fungerer til Android, iOS og Windows Phone. Musikken kan du afspille både via AirPlay og til Sonos-systemer.

YouTube
YouTube er også blevet en verdensomspændende streamingtjeneste, ikke kun hvad angår videoer og film, men også musik. Pladeselskaber har gjort det til en stor forretning at offentliggøre musik via YouTube finansieret udelukkende med reklamer. I år kom også YouTube Red til, hvor der betales hvad der svarer til 69 kroner om måneden for at streame så tosset du vil på YouTube uden reklamer samtidig med, at du støtter kunsterne med dine betalinger.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...