Nu kan du frit afprøve Microsoft Edge og Arrow

Microsofts launcher og mobilbrowser til Android kan nu afprøves i åben beta.

Nu kan du frit afprøve Microsoft Edge og Arrow

Microsoft ambitioner om at gøre sig gældende i mobilverdenen uddøde ikke sammen med Windows til smartphones – i stedet satses der på software til både Android og iOS-platformene, med en Edge-browser til både Android og iOS samt en Launcher til Android-smartphones.

Se også:  Microsoft indrømmer: Slut med Windows til smartphones

Efter at have frigivet både browser og launcher-software til testbrugere igennem ’Windows Insider’ programmet, kan enhver med en Android-smartphone nu prøve det nye software af i sin åbne beta-version. Apple iOS-brugere skal dog fortsat skrives op som testbrugere, for at prøve kræfter med softwaren.

Du kan hente testeversionerne til Microsofts nye programmer her:

Klik her for Microsoft Edge Preview til Android

Klik her for Microsoft Launcher Preview til Android

Det får du i Microsofts nye apps

Med Microsoft-launcheren (tidligere kendt som Arrow) til Android får du adgang til mange nyttige features til mobilen. Disse tæller blandt andet kvikkontakter, skræddersyet feed med nyheder, kalenderaftaler og dokumenter, dagligt opdaterede Bing-baggrunde,

Cortana-stemmekommandoer, en lynadgang til dine foretrukne widgets samt en indbygget søgefunktion der hives frem ved et enkelt svirp.

Hele pakken er samtidig tunet til at føre din præferencer og informationer videre til PC’en. Eksempelvis overføres et skærmbillede direkte til dine billeder på din desktop-maskine. Dette kræver dog den kommende ’Fall Creators Update’ af Windows 10.

Edge til Android er også klar på at give et bedre samspil mellem mobil og PC. Din favoritter, søgehistorik, mm. Synkroniseres mens din aktivitet bringes sømløst videre fra mobilen til dit desktop. Er du eksempelvis i færd med at læse en hjemmeside på din Windows-computer overføres denne automatisk videre til Edge på mobilen. Igen kræver opdateringen at du har den kommende Fall Creators Update installeret på computeren.

Windows 10 Fall Creators update står til at få sin globale frigivelse den 17. oktober.

Læs også:  Microsoft holder Surface-event i oktober