Nu kan du købe Lenovo Phab 2 Pro i Danmark

Den første smartphone, der understøtter Googles vilde Tango-teknologi, Lenovo Phab 2 Pro, er nu landet i den danske julehandel.

Nu kan du købe Lenovo Phab 2 Pro i Danmark

I næsten tre år har Google arbejdet på det såkaldte Project Tango, der har til formål at udbrede teknologien augmented reality (AR), som lader dig interagere med det, du ser fra en telefons kamera på helt nye måder.

Nu kan du her i Danmark købe den første smartphone, der er kompatibel med teknologien.

Der er tale om Lenovos toptunede smartphone Phab 2 Pro, som, sammen med modellen Phab 2, blev afsløret tilbage i juni måned i forbindelse med afsløringen af Moto Z. Phab 2 Pro adskiller sig fra markedets øvrige smartphones ved at være at være udstyret med et væld af sensorer, der muliggør helt nye anvendelser af en smartphone igennem apps.

Læs også: Project Tango tablet sat til salg, og fjernet igen

Du kender måske Pokémon GO-spillets brug af augmented reality, når du skal dyste mod en pokémon eller fange Poké Balls. Det er netop oplevelser som denne, som Phab 2 Pro specialiserer sig i med Tango-teknologien – bare i en klasse bedre.

På bagsiden vil du derfor finde hele tre forskellige sensorer. Først et 16 megapixel kamera, dernæst en infrarød sensor og til sidst en bevægelsessensor. Ved brug af disse tre sensorer kan du udforske verdenen omkring dig på helt nye måder, som ikke er muligt kun ved brug af kameraet i en smartphone.

Eksempler på anvendelser af Tango-teknologien er det amerikanske varehus Lowe’s Home Improvement, hvor du via deres app kan se, hvordan møblerne ser ud direkte i dit hjem ved at placere dem som 3D-modeller live i det billede, som du ser fra kameraet. Når du bevæger telefonen, følger objekterne med præcis som hvis de rent faktisk stod i dit hjem. På den måde kan du se, om møblerne passer til indretningen, inden du køber dem.

Læs også: Lenovo dropper eget navn og satser på ‘Moto’-smartphones

En Tango-kompatibel smartphone som denne åbner også op for masser af muligheder i spil, bl.a. med spillet Raise, hvor du har et dyr gående i dit hjem, som du skal passe og pleje som var det et rigtigt dyr. Mulighederne er mange, og alle Tango-apps er derfor samlet her i Play-butikken.

Lenovo Phab 2 Pro
Foto: Lenovo

Pris og tilgængelighed

Hvis augmented reality-teknologien lyder som noget for dig, er det blot med at slå til her i julesalget. Lenovo Phab 2 Pro har nemlig en ganske skarp pris herhjemme i Danmark på 3.999 kroner. Alt du skal gøre er at besøge Lenovos danske hjemmeside og tilføje telefonen i kurven, og så er det blot at vente indtil den 14. december, hvor den afsendes.

For de 3.999 får du, ud over de særlige AR-funktioner, en 6,4” stor IPS-skærm med en høj QHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels, en Snapdragon 652-processor, 4 GB RAM, 64 GB lagerplads og et kæmpe batteri på 4.050 mAh. Lenovo Phab 2 Pro fås i farverne guld og grå.