Ny mobil-Dankort feature: betal fra låst skærm

Nu kan du betale kontaktløst med det mobile Dankort selvom skærmen er låst.

Ny mobil-Dankort feature: betal fra låst skærm

Dit næste Dankort-indkøb med mobilen kan nu foregå meget hurtigere med Dankorts nye feature. Fra i dag kan du betale med udvalgte iPhones uden at du behøver at låse telefonen. Det oplyser Nets i en pressemeddelelse.

”Danskerne har taget de kontaktløse betalinger til sig, og på kort tid har vi vænnet os til denne nye og hurtigere måde at betale på. Vi giver nu mulighed for at foretage kontaktløse betalinger via mobilen på en måde, som kan matche den brugeroplevelse, som vi kender fra det fysiske Dankort, siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør i Nets og ansvarlig for Dankort.

Se også:  Nu kan du bruge Dankort på mobilen de første steder

Funktionen kan i dag benyttes i alle Netto, Føtex, Bilka og Salling varehuse og fungerer i samspil med Dankort-app’en eller den digitale My Wallet som benyttes af over 60 eksisterende pengeinstitutter herunder Spar Nord Bank, Sydbank, Nykredit Bank, Arbejdernes Landsbank, Lån og Spar Bank.

Betalinger på op til 200 kroner foregår ved at du fører telefonen op til terminalen, hvorefter betalingen registreres automatisk. For betalinger over 200 kroner skal beløbet godkendes enten via kode eller fingeraftryk.

Betalingsløsningen har allerede eksisteret som prøveversion igennem de seneste tre uger, og indtil videre har kunderne taget varmt imod løsningen lyder det fra Dansk Supermarked.

”Nu tilbyder vi alle danskere, der ønsker at betale med mobilen, muligheden for at gøre dette så brugervenligt som muligt. Vores kunder har taget rigtigt godt imod det kontaktløse Dankort, og tilbagemeldinger i de seneste uger, hvor kunderne har testet betaling med låst skærm, har været positive. Derfor er vi glade for nu at kunne tilbyde alle et betalingsalternativ på mobilen, der kan matche den brugeroplevelse, som de kender fra deres kontaktløse Dankort”, siger Jens Freiberg, leder af IT Business Support i Dansk Supermarked Group.

Den nye Dankort-funktion fungerer i første omgang kun med iPhone, men både det mobile Dankort og My Wallet fås også til Android-smartphones.

Se også: Nu er Nets’ Dankort-app ude til både iOS og Android