Ny Spotify feature på vej: stemmebaseret styring

Spotify tester i disse dage en ny feature til at styre app’en: stemmekontrol. Mon en smart-højtaler også er på vej?

Ny Spotify feature på vej: stemmebaseret styring

Fremover vil du ikke behøve at skulle have mobilen frem når playlisten på Spotify skal ændres. Ifølge  netmediet TechCrunch er selskabet nemlig i færd med at afpræve ny, stemmebaserede funktioner på udvalgte enheder.

I app’en bliver arbejdes der nu på en stemmesøgnings-feature, hvor du med en kommando som ’Play my discover weekly’ eller ’Play some upbeat pop’ får serveret en matchende playliste.

En talsperson fra Spotify bekræfter, at der arbejdes på funktionen, men påpeger samtidig, at det kun er udvalgte testbrugere der pt. får adgang til funktionen.

Med stemmestyring ombord i app’en vil Spotify gøre det enklere at styre musikken mens brugerne er på farten, f.eks. i bilen, eller når hænderne er optaget – eksempelvis mens der trænes.

Funktionen er fortsat på forsøgsstadiet, hvorfor den i øjeblikket kun understøtter engelsk.

Se også:  Spotify sagsøgt for milliardbeløb for ulovlig streaming

Spotify voice
Foto: TechCrunch

Med den nye feature, vil Spotify samtidig have et udgangspunkt til at konkurrere indenfor det gryende marked for smart-højtalere.

Dermed kan streaming-giganten byde ind med et alternativ til Apples HomePod, Googles Home-højtalere eller Amazons Echo – alle sammen produkter, som tilbyder en konkurrerende løsning til musik-streaming.

Læs også:  Spotify igangsætter utraditionel børsnotering