Nye EU-regler sprænger streaming-grænser

Fremover vil du kunne tage dine favoritserier, -film og -musik med på ferien.

Nye EU-regler sprænger streaming-grænser

Når du krydser landets grænser krydser du ofte en anden virtuel grænse bestemt af indholdsbudbydere.

Streamingtjenester som eksempelvis Netflix, Spotify, Amazon Prime og HBO Nordic tilbyder nemligt forskelligt indhold fra region til region – en praksis der gør, at du kan opleve, at din favoritserie ikke kan streames uden for landets grænser.

Eksempelvis tilbydes Netflix slet ikke i Polen, hvilket gør at du slet ikke kan bruge tjenesten til trods for, at du har tegnet abonnement. Det vil et nyt sæt EU-regler gøre op med, skriver dr.dk.

Fremover skal det nemlig være muligt at få adgang til samtlige film, serier, bøger, spil og musik som man har købt derhjemme – også under ferien eller andre kortere udlandsophold indenfor EU’s grænser.

Reglerne er del af en større aftale om udbygning af det digitale indre marked og er forhandlet igennem. Aftalen mangler at blive vedtaget hos de enkelte medlemslande og Europa-parlementet – dette skulle dog være en formalitet.

De nye regler har været under forhandling siden 2015 og rummer også aftalen om at afskaffe roaminggrænserne indenfor EU.

Læs også:  Netflix får eftertragtet offline-funktion

Det betyder de nye EU-regler

Når de nye regler træder i kraft, skal brugere bekræfte deres nationalitet ved login hos de enkelte tjenester. Dette sker via blandt andet bekræftelse af postadresse, IP-adresse eller betalingskort – oplysningerne er omfattet af EU’s bestemmelser om beskyttelse af data.

Reglerne vil gælde for samtlige abonnementsbaserede indholdsudbydere, men vil ikke omfatte gratis tjenester. Sidstnævnte kan dog vælge at gøre deres produkter og service tilgængelige på tværs af grænser.

Se også:  EU fjerner afgifter på mobildata allerede denne sommer