Officielt: Samsung inviterer til Note 9-event den 9. august

Så er det officielt: Sæt kryds i kalenderen ud for den 9. august 2018, hvor Samsung løfter sløret for den næste topmodel, Galaxy Note 9.

Officielt: Samsung inviterer til Note 9-event den 9. august

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Sommeren er over os, og det betyder, at vi så småt kan varme op til efterårets topmodeller. Traditionen tro er Samsung snart klar med en ny topmodel i Note-serien – nærmere bestemt Galaxy Note 9.

Der har floreret masser af rygter om topmodellen, og nu bekræfter Samsung, at der er noget på vej – godt nok ikke at det er en Galaxy Note 9, men det antyder invitationen til gengæld. Invitationen, som består af et billede og en video, fokuserer nemlig på det, der ligner den velkendte S Pen. Samsung skriver blot følgende:

”Den 9. august vil Samsung Electronics byde et nyt medlem i premium Galaxy-familien velkommen”.

Læs også: Samsung Galaxy Note9: Alt vi ved om efterfølgeren i Note-serien

Datoen for Samsungs kommende event er mandag den 9. august 2018, hvilket er to uger tidligere end sidste år. Samsung fortæller intet om, hvor eventen foregår og hvad tid den skydes i gang, men hvis historien gentager sig, bliver det i New York og klokken 17:00 dansk tid.

Samsungs event kan, ligesom normalt, livestreames. Det kommer, ifølge Samsung selv, til at foregå på følgende sider: news.samsung.com/globalsamsungmobilepress.com og samsung.com/galaxy.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Samsung Galaxy Note 9: Dette kan du forvente

Designmæssigt ventes der ikke at blive de store nyheder. Samsung-tipsteren Ice Universe har flere gange givet udtryk for på Twitter, at den bliver noget nær identisk og får nærmest samme størrelse. Der vil måske være små ændringer at finde på bagsiden, hvor fingeraftrykslæseren rykkes ned under bagkameraerne i stedet for at have plads ved siden af. Dermed bliver den lidt nemmere at nå.

Note 9 ventes at blive udstyret med Samsungs egen Exynos 9810-processor – den samme som er i Galaxy S9 og S9+. I USA og Kina anvendes Snapdragon 845 ligesom med S9 og S9+. Note 9 kan formentlig købes i varianter med 64, 128 og 256 GB lagerplads, og så forlyder det også, at den kommer i en variant med hele 512 GB lagerplads. Denne ventes dog kun at komme til salg i Sydkorea og Kina.

Læs også: Rygte: Galaxy Note9 får større batteri og ny trådløs oplader

Når det kommer til skærmen, bliver den efter alt at dømme kun en lille smule større end Note 7: 6,4” mod 6,3” i sidste års model for at være helt præcis. Det vil stadig være i form af en Super AMOLED-skærm med en opløsning på 1.440 x 2.960 pixels og dermed et skærmforhold på 18,5:9.

Ligesom Samsungs invitation lægger op til, forlyder det fra tipsteren Ice Universe, at en ny “S Pen-feature er ventetiden værd”, og at “det måske er historiens største opdatering af S Pen”. Der skulle angiveligt være tale om en intelligent S Pen, hvad det så end betyder.

Kameraerne bagpå ventes at blive identiske med dem i Galaxy S9+. Det vil sige to 12 megapixel sensorer: en primær med en variabel blænde på f/1,5-2,4 og sekundær sensor med en blænde på f/2,4 og 2x optisk zoom. Det forlyder desuden, at batteriet får en kapacitet på 4.000 mAh, hvilket er første gang nogensinde i Note- og S-serien – dog lige med undtagelse af Galaxy S7 active, som kun var til salg via det amerikanske teleselskab at&t.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni