OnePlus og Cyanogen Inc. i slåskamp i Indien

En ekslusiv aftale mellem Cyanogen og Yu gør, at OnePlus ikke må benytte CyanogenMod på deres telefoner i Indien. De første telefoner lanceres næste uge.

OnePlus og Cyanogen Inc. i slåskamp i Indien

Cyanogen Inc. sprunget noget af en bombe, de har lavet en ekslusiv aftale med brandet Yu i Indien, hvilket ganske enkelt betyder at det ikke vil være muligt for OnePlus at sælge telefoner i Indien med Cyanogen-styresystem.

OnePlus og Cyanogen Inc. har virket som et ganske fornuftigt samarbejde hvor begge parter har fået noget ud af aftalen. Cyanogen Inc. har fået en masse omtale, hvilket er bydende nødvendigt idet de som bekendt ønsker at præsentere sig som en mere mainstream løsning end tilfældet har været de sidste mange år. OnePlus har fået mulighed for at differentiere sig yderligere blandt de mange Android enheder der findes på markedet.

OnePlus Two på tegnebrættet med nye detaljer

I et blogindlæg lægger OnePlus op til, at Cyanogen hele tiden har haft planer om denne aftale med Yu, men først nu har valgt at informere OnePlus om det – hvilket betyder at OnePlus nu sidder med håret i postkassen med den forestående lancering af OnePlus sammen med Amazon i Indien.

Erstattes muligvis med eget OS

Den anden december vil OnePlus lanceres i Indien med CyanogenMod styresystem, men det vil ikke blive opdateret. Hvordan det håndteres er lige nu uvist, det kan være en IMEI-serie som bliver blokeret, eller det kan blive lokationsbaseret for alle folk i Indien, hvilket så betyder at de måske kan gøre det manuelt via internettet.

OnePlus One når en halv million solgte enheder

Uanset hvad er der noget der minder om en løsning på vej, OnePlus direktør Pete Lau har fortalt at de arbejder på deres egen Android ROM som skal erstatte det Color OS (lavet af OPPO) som den kinesiske version af OnePlus leveres med. I lyset af disse oplysninger, har OnePlus omrokeret nogle medarbejdere som nu skal bygge den nye ROM til det indiske marked.

Han tilføjede desuden, at det nye styresystem er baseret på Lollipop og de første tidlige builds er klar allerede til december, med produktionsversioner klar til februar.

Hvad med resten af verdenen?

Betyder dette at OnePlus er på vej væk fra CyanogenMod og vil indpasse sit eget styresystem på telefoner fra hele verdenen? Det havde OnePlus ikke nogen kommentarer til, men i første omgang vil det ikke påvirke andre kunder, ikke “det første år” i hvert fald – ifølge OnePlus medstifter Carl Pei.

I blogindlægget stiller Carl Pei sig også ganske uforstående over for den opførsel Cyanogen Inc. har lagt for dagen. “Vi kan ikke forklare Cyanogen’s handling fordi vi ikke selv helt forstår det” fortæller han.

Kilde: Engadget