OnePlus snyder ikke længere i benchmarks

Efter lanceringen af OnePlus 5 kunne XDA Developpers konstatere at OnePlus 5 fusker med benchmarks. Det gør de ikke med OnePlus 5T.

OnePlus snyder ikke længere i benchmarks

Når OnePlus skaber og sælger smartphones, er topydelsen som regel et de store salgsargumenter. Mobilproducenten vælger oftest blandt de bedste processor-komponenter markedet kan byde på.

Det omsættes som regel til imponerende benchmark-tal, men det har tidligere ikke været nok for selskabet, som gentagne gange er blevet taget i at fuske med test-applikationerne. Her har selkabet snydt sig til en bedre score ved at oprette særlige performance-indstillinger som kun blev aktiveret under test-seancerne. De særlige indstillinger endte med i snit at give OnePlus 5 en 5 pct. højere test-score.

Læs også:  OnePlus snyder igen – taget i benchmark-fusk

Denne praksis synes nu at være stoppet i selskabets nyeste topmobil, OnePlus 5T. Det konkluderer entusiast-mediet XDA Developpers – det selvsamme medie som i sin tid afslørede OnePlus’ benchmark-snyd.

Dengang sagen om OnePlus 5 rullede, forklarede OnePlus sig ved, at de opnåede testresultater skulle give en idé om hvad potentialet for telefonens hardware var.

“Brugerne benytter sig af benchmarks til at vurdere en telefons ydeevne, og vi ønsker derfor at fremvise OnePlus 5’s fulde potentiale. Vi har derfor gjort det muligt for benchmarks at benytte frekvenser som kan opstå i hverdagen under brug af intensive apps og spil. OnePlus 5 benytter sig af en lignende intensiv indstilling når apps åbnes. Vi benytter os ikke af overclocking men fremviser OnePlus 5’s performance-potentiale”, lød OnePlus officielle forklaring.

Brugere bør få adgang til performance-mode

OnePlus særlige indstillinger er borte i OnePlus 5T, noget som delvis savnes hos XDA Developpers. Her opfordrer mediet mobilproducenter til i stedet at kreere performance-indstillinger som kan tilgås af brugeren – eksempelvis til at maksimere spilydelse. Disse vil dog, som med OnePlus’ tidligere benchmark-tricks øge strømforbruget og varmeudledningen fra telefonen.

Se også:  OnePlus 5T – en værdig efterfølger [TEST]