Pas på: Nu får snyd i Pokémon GO konsekvenser

Har du fundet en nem vej til pokémoner med eksempelvis GPS-snyd eller bots? Så vær forsigtig, for Niantic bandlyser nu brugere, der snyder.

Pas på: Nu får snyd i Pokémon GO konsekvenser

I løbet af den seneste måneds tid, hvor mobilspillet Pokémon GO har været officielt tilgængeligt i Danmark, er der kommet adskillige tjenester, hjemmesider og apps til hurtigere at få flere pokémoner til sin samling.

Lige så hurtigt de er dukket op, lige så hurtigt har Niantic, spillets udvikler, dog forhindret dem i at fungere.

På trods af rygter om det modsatte har Niantic dog været relativt passive over for brugere, der har tyet til snyd – hvad enten det har været i form af ændringer af telefonens GPS-placering eller bots, der automatiserer dele af spillet.

Læs også: Dansk it-firma i jobopslag: Få udbetalt løn i Pokémon GO Coins

Sådan er det dog ikke længere, for nu får det konsekvenser at snyde i Pokémon GO. På Niantics hjemmeside er der nu oprettet en FAQ, hvori der står, at konti nu kan bandlyses permanent for at bryde Pokémon GO-servicevilkårene.

Hertil fremgår det, at det omfatter ’forfalskning af din placering, at bruge emulatorer, modificerede eller uofficielt software og/eller at få adgang til Pokémon GO-klienter eller -back-ends på en uautoriseret måde inklusiv ved hjælp af tredjepartssoftware’.

Brugen af hjælpemidler eksploderede efter udgivelsen af Pokémon GO, da spillets tracking-system ’Nearby’ med fodspor var uigennemskueligt. Samtidig virkede det heller ikke efter hensigten, så Niantic skrottede det ikke lang tid efter udgivelsen og erstattede det for nyligt med et nyt og bedre system.

Læs også: Pokémon GO: Derfor har vi fjernet tracking-siderne

Med det bedre trackingsystem og risikoen for at få lukket sin bruger permanent er der altså umiddelbart ikke længere noget incitament til at snyde sig til bedre pokémoner.